Roseola infantum poze. Cum se manifestă afecțiunea și cum poate fi tratată

de: BZI.ro
15:17, 08 sept. 2022

Roseola infantum ca în poze este o boală care apare foarte des la bebeluși, evoluează rapid, dar în același timp este absolut sigură. Aceasta este baby roseola.Roseola este o boală infecțioasă frecventă la copiii cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 2 ani. Atunci când se pune un diagnostic de „roseola la copii”, cauzele sunt ușor de determinat.

De cele mai multe, agentul cauzal este virusul herpesului uman tip 6. Perioada de incubație pentru bebelușul de roseola este de 5-15 zile, timp în care bebelușul poate fi contagios chiar înainte ca erupția cutanată să apară pe corp. Astfel, este aproape imposibil să se determine sursa infecției.

În cazul în ca medicul suspectează că roseola din copilărie a cauzat febra, acesta va prescrie antipiretice

Roseola infantum poze. Primele semne care anunța boala

De cele mai multe ori, primul semn care anunță o roseolă este temperatură ridicată care poate ajunge chiar și până la 40°C, în timp ce nu se observă alte simptome. De asemenea, are loc apariția unei erupții cutanate roz-roșii la 3-4 zile după apariția febrei. Aceasta apare mai întâi pe față, apoi pe piept și abdomen și după câteva ore pe tot corpul.

Pe fondul apariției unei erupții cutanate, imediat înainte sau imediat după, febra încetează brusc. Acesta este principalul simptom al roseolei. Copilul poate fi letargic și somnoros sau, dimpotrivă, iritabil și excesiv de excitat. Are loc scăderea poftei de mâncare și o ușoară diaree. Începe să curgă nasul și tusea începe să fie foarte pronunțată.

Este important de reținut că boala dispare de la sine

Este important de reținut că boala dispare de la sine. Boala nu lasă complicații și consecințe. Cu toate acestea, atunci când temperatura copilului tău crește peste 38,9°C, trebuie să apelați la un medic, chiar dacă nu se observă alte simptome.

În cazul în ca medicul suspectează că roseola din copilărie a cauzat febra, acesta va prescrie antipiretice. Dacă starea copilului se înrăutățește sau temperatura nu scade mai mult de 3-4 zile, atunci va fi necesară o a doua examinare a medicului.

Cum să scazi temperatura copilului. Primul ajutor pentru a ameliora simptomele

Dacă aveți alte simptome sau dacă bănuiți o boală mai gravă, medicul dumneavoastră vă poate prescrie analize de sânge, urină sau alte teste. În cazul în care bolile care provoacă febră pot fi contagioase, ar fi înțelept să țineți copilul departe de alți copii până când acesta va fi văzut de un medic și diagnosticat.

Pe fondul apariției unei erupții cutanate, imediat înainte sau imediat după, febra încetează brusc

Este foarte important să știi că febra în sine nu este periculoasă pentru organism, nu provoacă denaturarea proteinelor. Cu toate acestea, doar un medic pediatru poate înțelege cauzele acesteia. Astfel, doar acesta poate determina o roseolă inofensivă sau poate suspecta infecții grave și periculoase atunci când vă examinează copilul.

Dacă febra provoacă un disconfort sever bebelușului, dați-i un antipiretic adecvat vârstei sale. În timpul creșterii temperaturii, o persoană experimentează întotdeauna o senzație de frig, frisoane, membrele vor fi reci, uneori chiar înghețate. Prin urmare, în această etapă merită să îmbraci bine copilul tău. Când temperatura încetează să crească și rămâne ridicată, membrele se încălzesc, senzația de frig dispare. În această etapă, vă puteți deschide, utilizați frecări cu apă rece dacă acest lucru nu aduce disconfort. În timpul scăderii temperaturii apare o senzație de căldură, face ca bebelușul să transpire.

În timpul roseolai infantum ca în poze este foarte important să asigurați aer rece și umed din interior, temperatura este bine să fie nu mai mult de 22 de grade, umiditatea de 40-60% și este bine să consumați multe lichide, care să ajute organismul să folosească mai mult acest mecanism de apărare propriu în lupta împotriva germenilor. Nu-ți face griji dacă apetitul copilului tău a scăzut, dă-i mai mult de băut.

Roseola este o boală infecțioasă frecventă la copiii cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 2 ani