Prima pagină » Actualitate » România joacă cu Lituania pe Stadionul Steaua din Ghencea – LIVE TEXT: Tricolorii au făcut spectacol. Scorul este de 3-1

România joacă cu Lituania pe Stadionul Steaua din Ghencea – LIVE TEXT: Tricolorii au făcut spectacol. Scorul este de 3-1

09 sept. 2024, 22:46,
în Actualitate

România înfruntă în această seară Lituania pe Stadionul Steaua din Ghencea, într-o partidă din etapa a 2-a din Liga Națiunilor, ediția 2024/2025. Meciul poate fi vizionat la Prima TV.

România a câștigat cu Lituania, scor 3-1, în etapa a doua din Liga Națiunilor.

Au marcat: Mihăilă 4, R. Marin 87 (pen.), Mitriță 90+2 / Kukys 33

Min. 90+2: GOOOOL România. Alex Mitriță marchează cu un șut la colțul lung, singur cu portarul, după o combinație rapidă cu Denis Alibec.

Min. 87: GOOOOL România. Răzvan Marin a înscris din penalty, cu un șut pe centrul porții. Ianis Hagi a scos lovitura de la 11 metri, a fost atins de un fundaș advers și a căzut în careu. Penalty-ul a fost acordat după intervenția VAR.

Min. 78: Lituania a marcat golul de 2-1. Însă după un minut de analiză, arbitrul a decis să anuleze reușita pentru fault în atac, după ce a revăzut faza la monitorul VAR. Atacantul Lituaniei a înscris cu capul, dar i-a dat peste mâini lui Târnovanu, care avea mingea în palme.

Min. 70: Au ieșit Man și Mihăilă, au intrat Ianis Hagi și Alex Mitriță

Min. 61: România a intrat în criză de timp și începe să tragă de la distanță. Dar șutul lui Stanciu s-a dus departe de țintă. „Tricolorii” sunt în continuare încurcați și de gazon.

Min. 57: Ocazie pentru Lituania, Târnovanul a scos la colțul lung o lovitură liberă executată înșelător.

Min. 56: Lucescu forțează. L-a introdus pe Olaru în locul lui Marius Marin.

Min. 54: România a început în atac repriza a doua

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 39: Mihăilă și-a încercat norocul din afara careului, dar a trimis departe de poartă

Min. 33: Gol pentru Lituania. Kukys a înscris la colțul scurt, după o acțiune colectivă a naționalei lituaniene, care a surprins apărarea României.

Min. 31: Ocazie pentru România. Deși sunt încurcați de gazonul îngrozitor din Ghencea, elevii lui Lucescu sunt periculoși. După a pasă a lui Man, Drăguș a trimis puțin pe lângă poartă, la colțul lung.

Min. 29: Ocazie uriașă pentru Lituania. Târnovanu a avut două intervenții la aceeași fază, iar a doua paradă a fost de-a dreptul fantastică, a scos un șut din apropiere a lui Matulevicius.

Min. 27: Dennis Man și Drăguș au reușit un un-doi și jucătorul Parmei a părtruns periculos . A centrat în fața porții, dar lituanienii au respins

Min. 24: Lituania are posesia mai mare, dar nu reușește să se apropie periculos de poarta lui Târnovanu. Doar un șut de la distanță a creat puțină panică, însă balonul a căzut pe plasa de sus a porții.

Min. 20: România are posesia, dar nu și-a mai creat ocazii de gol în ultimele minute
Dennis Man a bifat în această seară meciul 30 în tricoul primei reprezentative.
Golul lui Mihăilă a fost cel mai rapid gol marcat de tricolori în ultimii 4 ani, de la Austria-România 2-3 din 7 septembrie 2020, când a înscris Alibec în minutul 3.

Min. 9: România domină clar începutul de meci „tricolorii au rămas înc areul advers” și după gol. Lituanienii au încercări apatice de contraatacuri, dar fără succes.

Min. 4: GOOOOL România. Mihăilă a marcat din postură de 1 la 1 cu portarul advers. Extream stânga a primit o pasă genială de la Nicolae Stanciu

Min. 1: A început meciul

Mircea Lucescu revine în cel de-al doilea meci al noului mandat de selecționer al României pe un teren pe care îl cunoaște foarte bine, cel al vechii rivale de odinioară din vremea când o antrena pe Dinamo, Steaua. Stadionul Ghencea nu mai e cel de odinioară, dar vechile animozități se uită greu.

„Tricolorii” au început perfect campania din Liga Națiunilor

„Tricolorii” au început perfect campania din Liga Națiunilor, cu un succes concludent cu Kosovo, scor 3-0. De partea cealaltă, Lituania vine după o înfrângere, acasă, contra Ciprului, scor 0-1.

Înainte de meci, Lucescu a mutat în poarta tricolorilor. Florin Niță rămâne pe bancă! Mircea Lucescu l-a titularizat pe Ștefan Târnovanu, portarul FCSB, care va fi bifa doar a doua selecție la naționala României.

Lucescu este de părere că nu mai există echipe accesibile în acest moment, iar jucătorii săi vor avea nevoie de concentrare 100% pentru a obține cele trei puncte.

Echiple de start în România – Lituania

România:

Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, Stanciu, Răzvan Marin, Mihăilă – Drăguș;
Selecționer: Mircea Lucescu
Rezerve: Niță, L. Popescu – Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Hagi, Coman, Artean, Olaru, Mitriță, Sorescu

Lituania:

Gertmonas – Sirvys, Girdvainis, Lakiatas, Tutuskinas, Lasickas – Matulevicius, Slivka, Vorobjovas, Dolznikov – Kukys
Rezerve: Bertasius, Mikelionis, Milasius, Kazukolovas, Upstas, Paulauskas, Kalinauskas, Vareika, Verbickas, Paulauskas, Barauskas, Antanavicius
Selecționer: Edgaras Jankauskas

Sursa FOTO: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *