România a intrat pe lista neagră a Germaniei. Ce efect are acest lucru

de: Cezar Bulgaru
11:40, 08 oct. 2020

România a intrat pe lista neagră a Germaniei începând de miercuri. Ţara noastră a fost pusă pe lista ţărilor cu risc major. Acest lucru implică noi restricții pentru cei care intră în Germania venind din România.

Alături de ţara noastră, Germania a mai introdus pe lista regiunilor cu risc ridicat din cauza coronaviruslui pe Georgia, Iordania şi Tunisia.

Germania a introdus România pe lista neagră

Schimbarea apare pe site-ul institutului Robert Koch pentru boli infecţioase care a publicat miercuri o nouă evaluare.

România, ca şi celelalte regiuni de pe listă, sunt declarate ca fiind zone cu risc ridicat de infecţie cu coronavirus. Acest lucru se întâmplă atunci când numărul infecţiilor de coronavirus depăşeşte 50 de cazuri la 100.000 de locuitori timp de şapte zile.
Astfel, regiuni din mai multe ţări au fost adăugate la rândul lor pe lista de carantină, respectiv din Olanda, Bulgaria, Croaţia, Lituania, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Insula franceză Corsica a fost eliminată de pe listă.

Ce efect are faptul că România a fost introdusă pe lista neagră

Efectul intrării României pe lista neagră a Germaniei este următorul: persoanele care revin din țara noastră trebuie să intre în carantină în aşteptarea unui test negativ pentru coronavirus.

În România s-a înregistrat ieri cel mai grav bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei. 2.958 de cazuri noi de COVID-19 declarate în ultimele 24 de ore, 82 de decese, 612 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 553 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Angela Merkel a găsit soluţia „ieftină şi eficientă” împotriva Covid-19. Ce ne recomandă cancelarul Germaniei

Cancelarul Angela Merkel ne recomandă o soluţie ieftină şi eficientă împotriva coronavirusului. Alături de aerisire,Merkel susţine că igienă, distanţarea socială şi purtarea măştilor de protecţie sunt cele mai eficiente mijloace împotriva răspândirii noului coronavirus.

Chiar dacă la prima vedere pară unlucru banal, aerisirea face parte din gesturile-bariera împotriva Covid-19 în Germania, a anunţat cancelarul Angela Merkel.

”Aceasta este una dintre soluţiile cele mai ieftine şi mai eficiente”, a subliniat Merkel marţea trecută, potrivit cotidianului britanic The Guardian, citat de News.ro.

Aerisirea a fost introdusă pe lista cu precizări oficiale a Guvernului german cu privire la luptă împotriva noului coronavirus, alături de igienă, distanţarea socială, purtarea măştii şi folosirea aplicaţiei de urmărire a cazurilor de contact a Executivului – Corona-Warn-App.

”O aerisire regulată în locurile publice şi provate poate reduce în mod considerabil riscul infectării”, precizează Guvernul german.

Şi în Franţa medicii recomanda aerisirea încăperilor

În Franţa, medicii recomanda, de asemenea, aerisirea sălilor, mai ales la adunări private.

”Dacă există un nor viral în sală, oamenii îl vor respira, indiferent că respectă sau nu distanţă de cel puţin un metru. Atunci când excretezi virusul, o parte rămâne în suspensie în aer ţi se creează un nor viral, ca un nor de fum. Este acelaşi principiu că în tabagismul pasiv. Aerisirea permite evitarea acestui fenomen”, subliniază într-un interviu acordat la sfârşitul lui septembrie medicul generalist Jérôme Marty, preşedintele Sindicatului UFML.

În prezent, aerisirea sălilor în Franţa este recomandată, dar nu se afla pe lista cu recomandări a Santé Publique France.