Rodul pământului. Ce beneficii are și când devine toxică această plantă

de: BZI.ro
13:42, 29 ian. 2024

Puțini sunt cei care știu cum arată planta numită rodul pământului. Aceasta are un aspect spectaculos și este declarată monument al naturii. Rodul pământului este o plantă care apare în pădurile de foioase, primăvara. Iată ce beneficii are și când devine toxică această plantă.

Rodul pământului

Rodul pământului este una dintre cele mai interesante plante. Aceasta este folosită în scop medicinal, dar în același timp este toxică, dacă nu este folosită corect. Se poate consuma un ceai din această plantă, dar nu trebuie depășită doza recomandată pentru că poate provoca intoxicații severe manifestate prin paralizii ale sistemului nervos, iar uneori pot să apară cazuri letale.

Planta se folosește în caz de răceală, afecțiuni ale laringelui, scarlatină, pojar sau astm. Infuzia se prepară din frunze de plantă. Rodul pământului are frunzele sub formă de săgeată de culoare verde deschis cu pete ruginii.

Ceaiul de rodul pământului se folosește doar extern, la gargară și spălături. Consumul intern este interzis din cauza toxicității plantei. Planta cu miros înțepător are beneficii pentru organism, dar devine toxică și chiar poate declanșa moartea dacă este folosită necorespunzător.

Ce trebuie să știi despre această plantă

Planta numită rodul pământului are un aspect deosebit și un miros înțepător. Fructele acestei plante sunt letale, iar ceaiul de rodul pământului se folosește doar pentru uz extern, sub formă de spălături sau comprese.

Această plantă poate fi însă răsădită în grădini pentru a crea un spațiu spectaculos, colorat și atrăgător. O altă plantă ideală pentru grădină este floarea balon. Floarea balon este iubitoare de lumină și trebuie plantată în locuri în care poate pătrunde soarele foarte ușor. Planta decorativă poate rezista la temperaturi ridicate, dar este extrem de sensibilă la îngheț. Cu această floare ornamentală putem transforma un colțișor de grădină într-un spațiu atrăgător, relaxant și plin de culoare.

Există câteva plante de exterior rezistente la temperaturile scăzute, care ne ajută să avem o grădină frumoasă chiar și pe timp de iarnă. Pe lista acestora se află planta clopoțel. Aceasta rezistă iernii și își menține coloritul indiferent de anotimp. O plantă ornamentală superbă cu flori mici roz, care rezistă în condiții de frig este erica. Această plantă formează tufe dese și oferă grădinii un aspect deosebit și colorat. Și iarba albastră își menține frumusețea până la sfârșit de toamnă, iar după aceea poate fi plantată la ghiveci pe timp de iarnă.

O serie de arbuști precum tuia aurie, hortensia sau ienupărul, iedera, crizantemele, lavanda și varza ornamentală, toate sunt ideale pentru a menține grădina frumoasă atunci când temperaturile sunt scăzute.

O altă plantă spectaculoasă este piciorul cocoșului. Aceasta este folosită în scop medicinal, dar poate deveni toxică. Planta numită piciorul cocoșului tratează afecțiunile musculare, nevralgiile intercostale, eczemele, reumatismul și urticaria. Se recomandă ca această plantă medicinală să fie întrebuințată extern. Planta verde este toxică, iar ceaiul concentrat poate avea efecte nedorite. Acest remediu naturist se administrează sub atenta supraveghere și îndrumare a medicului.

Planta numită rodul pământului poate cauza intoxicații grave dacă nu este întrebuințată corect, sub atenta supraveghere a medicului. Această plantă se folosește doar extern, pentru spălături și comprese, iar fructele sale sunt otrăvitoare și interzise pentru consum.