Rocker-ul rebel, care avea probleme cu Miliția, este astăzi ajutorul polițiștilor britanici
În anii ‘80 concertele Tectonic dădeau mai tot timpul de furcă Miliției, din cauza nonconformismului membrilor săi, a îmbrăcăminții și a stilului muzical adoptat – trash metal, inovator în acea perioadă, asimilat de autorități unei atitudini de nesupunere civică.
Liviu Hoisan, muzican, programator, textier, grafician, basistul și unul dintre fondatorii Tectonic, este un personaj emblematic pentru underground-ul rock autohton, cu un rol inovator poate insuficient recunoscut.
Ajuns la 60 de ani, rezident de mai mulți ani în Marea Britanie, Liviu Hoisan nu mai e de mult modelul nonconformist al unei generații de rockeri.
Soarta l-a dus chiar în Birmingham, orașul din care plecau la drum Judas Priest sau Ozzy Osbourne. Mai mult, Hoisan a absolvit cursuri și pregătire de specialitate în domeniul securității, este licențiat și activează ca supraveghetor de securitate la concerte, expoziții și alte manifestări de anvergură din centrul metropolei britanice.
”Am lucrat la evenimente publice de anvergură, concerte, expoziții, ordine publică. Colaborăm strâns cu poliția.
Birmingham este un oraș aparte. Cu oricine vorbesc nu se poate să nu aibă o cunoștință din marile trupe care s-au născut aici și au reformat rockul mondial. Stau aproape de podul ce poartă numele megagrupului Black Sabbath, prima și cea mai influentă formație de heavy metal. Implicit de locul unde a copilărit Ozzy Osbourne.
Duc o viață liniștită, decentă, cu contribuții plătite, plină de prieteni. Am automobil degeaba, ca majoritatea britanicilor merg cu autobuzul care este foarte eficient în oraș”, povestește Liviu Hoisan.
”Muzica? Mă mai joc acasă. Lumea s-a schimbat, localurile sunt scumpe pentru cei dornici să vadă un concert. Însă rămân activ în peisajul underground-ului muzical din Birmingham”, a declarat Hoisan, pentru cotidianul Libertatea.