Ritm cardiac. Afecțiuni care modifică frecvența bătăilor de inimă

de: BZI.ro
13:50, 14 dec. 2022

Întrebarea cât de rapid ar trebui să fie ritmul cardiac al unui adult este extrem de actuală. Toată lumea ar trebui să știe răspunsul la această întrebare, astfel încât, în cazul în care există anomalii, să puteți lua măsuri imediate și să consultați un medic.

Frecvența cardiacă reprezintă numărul de bătăi ale inimii pe minut. O persoană sănătoasă are o frecvență cardiacă normală între 60 și 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba odată cu vârsta sau cu anumite afecțiuni medicale. Aceste modificări se numesc aritmii și sunt de două feluri, tahicardie și bradicardie.

Frecvența cardiacă reprezintă numărul de bătăi ale inimii pe minut

Ritm cardiac. Diferențele dintre tahicardie și bradicardie

Dacă bătăile pe minut sunt mai mari de 100, persoana este tahicardică. Există două tipuri de tahicardie. Cea fiziologic este cauzată de stres, spaimă și exerciții fizice. Pe când cea patologică este cauzat de o anumită boală.

Dacă ritmul cardiac este mai mic de 60 de bătăi pe minut, sunteți bradicardic. Acest lucru se datorează, de obicei, unei disfuncții a nodului sinusal, partea inimii în care se produc impulsurile electrice. Cu toate acestea, diferențele individuale nu trebuie uitate.

Dacă bătăile pe minut sunt mai mari de 100, persoana este tahicardică

O persoană care a trăit toată viața poate avea o frecvență cardiacă mai mică de 60 de bătăi pe minut sau mai mare de 100, dar să se simtă normală. Același lucru trebuie spus și despre sportivi, ritmul lor cardiac poate fi diferit de ritmul normal din cauza stilului lor de viață și a antrenamentelor fizice intense.

Pentru a evita aritmia, este important să urmați un anumit stil de viață. Aceasta este singura modalitate de a vă proteja de o gamă largă de boli cardiovasculare. Pentru a preveni apariția unei probleme de sănătate evitați situațiile stresante. Stresul poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. Acesta poate fi evitat prin exerciții de respirație, yoga și meditație. Încercați să fiți mai puțin stresat și să nu luați lucrurile personal.

Cum poți să previi manifestarea celor două afecțiuni cardiace. Sfaturile specialiștilor

Pentru a evita apariția deranjului nu mai fumați. Fumatul tutunului face ca inima să bată mai repede. Astfel, renunțarea la acest obicei prost o poate reduce la 60-100 de bătăi normale pe minut. Desigur, nu va fi ușor, dar cel mai important lucru este să fii motivat.

Echilibrează-ți dieta și aportul de apă. O nutriție necorespunzătoare duce la creșterea în greutate și la obezitate. Acest lucru înseamnă că inima va munci mai mult pentru a furniza oxigen și nutrienți tuturor părților corpului. Încercați să vă supravegheați dieta și să evitați alimentele nesănătoase. Un consum redus de apă duce, de asemenea, la o funcție cardiovasculară anormală, așa că ar trebui să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Dacă bătăile pe minut sunt mai mari de 100, persoana este tahicardică

Reduceți consumul de cofeină și evitați alcoolul. Băuturile cofeinizate și cele care conțin alcool provoacă tahicardie și multe alte anomalii. Cofeina și băuturile care conțin alcool provoacă tahicardie și alte probleme de sănătate. Prin urmare, luați-le doar cu moderație sau evitați-le cu totul.

Un stil de viață sedentar vă expune riscului de a lua în greutate și de a avea probleme ritmul cardiac, inima și alte organe. Sângele trebuie să circule în tot corpul și să furnizeze oxigen și nutrienți fiecărei celule. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este prin exerciții fizice. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați și ar trebui să vă consultați medicul înainte de a începe exercițiile fizice.

Pentru a evita aritmia, este important să urmați un anumit stil de viață