Ridiche neagră cu miere – trucuri pentru sezonul rece

de: BZI.ro
11:17, 05 nov. 2024

Ridichea neagră cu miere prezintă o serie de beneficii în timpul iernii, fiind folosită pentru combaterea răcelii și a tusei. Legumele de sezon sunt pline de vitamine și minerale esențiale de care organismul are nevoie pentru a face față impactului schimbării vremii.

Când vine vorba de ridichi, consumul variantelor lor negre este benefic pentru sănătate. Aceste legume sunt bogate în antocianine, care au proprietăți antioxidante și ajută organismul să țină inflamațiile la distanță.

Cum să prepari ridiche neagră cu miere

Ridichea neagră este o legumă rădăcinoasă care poate fi folosită chiar și pentru a remedia răceala și durerile în gât. Aceasta are o pulpă albă și o coajă exterioară brun-negricioasă. Cu toate acestea, pentru a consuma ridichea neagră cu coaja sa, asigurați-vă că este proaspătă și spălată bine.

Pentru acest remediu de casă ai nevoie de ridichi negre proaspete și puțină miere sau zahăr. Luați o legumă de mărime medie și tăiați tulpina și rădăcina pentru a obține o formă de disc. Acum, folosind un cuțit ascuțit, scobiți în pulpa ridichii. Turnați puțină miere sau presărați câteva granule de zahăr în spațiul format și acoperiți-o cu vârful tulpinii tăiate. Totuși, nu umpleți partea scobită până la refuz, ci lăsați puțin spațiu. Puneți ridichea scobită cu mierea într-un pahar sau într-un vas. După ce au trecut 12 ore, veți observa că o parte din sucul ridichii se acumulează în adâncitură și în recipient.

Adunați siropul și consumați-l pentru a remedia tusea persistentă sau răceala. O altă modalitate de a prepara suc de ridiche neagră în cantitate mai mare este să tăiați pulpa în bucăți și să le puneți într-un borcan. Ulterior, acoperiți cuburile cu miere și lăsați amestecul să stea timp de o zi sau două. Luați o lingură din acest amestec de ridiche neagră cu miere pentru a vă trata răceala și durerile în gât. Ridichea neagră este o legumă de iarnă uimitoare, deoarece este foarte bogată în vitamina C, care este un stimulent al imunității. De asemenea, este bogată în potasiu, fier, magneziu și sulf.

Trucuri pentru sezonul rece

Pentru a trata tusea cât mai eficient, trebuie mai întâi să aflați dacă este vorba despre una uscată sau productivă. Cea uscată poate apărea din cauza inflamației traheii sau a iritației în gât. Pe de altă parte, tusea productivă rezultă din prezența mucusului sau a altor lichide în tractul respirator și este, de obicei, un simptom al unei boli respiratorii. Important este să vă mențineți hidratat, ceea ce ajută la menținerea membranelor mucoase umede, astfel încât mucusul să poată fi eliminat cu ușurință.

Un alt leac bătrânesc pentru alergii presupune să beți un pahar de lapte cu jumătate de linguriță de turmeric de două ori pe zi, pentru a vă limpezi gâtul. De asemenea, puteți să fierbeți un cățel de usturoi sau ghimbir cu lapte și apoi adăugați un vârf de cuțit de turmeric. Această băutură este un tratament ideal pentru tuse, deoarece ajută la vindecarea și calmarea gâtului.

Turmericul conține un agent activ numit curcumină, ce are puternice proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii care ajută în tratarea infecțiilor. Ghimbirul și usturoiul ajută la decongestionarea amigdalelor și acționează ca analgezice naturale. În plus, laptele fierbinte ajută la scoaterea mucusului din piept.

Mai mult, o ceașcă de ceai condimentat este o modalitate excelentă de a scăpa de o tuse puternică în mod natural. Adăugați o jumătate de linguriță de pulbere de ghimbir, un vârf de cuțit de scorțișoară și câteva cuișoare. Cele trei mirodenii sunt cunoscute pentru faptul că vă vindecă din interior. Aceste condimente reduc ușor congestia și flegma din plămâni și, de asemenea, ajută la uscarea nasului care curge.

Tusea tinde să se acutizeze în sezonul rece. Astfel, pentru îmbunătățirea sistemului imunitar este benefic să consumați ridiche neagră cu miere.