Revoltător! Copiii sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite și salam la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Părinții cumpără mâncare de la fast-food – FOTO

de: Cristina Doroftei
02:00, 09 sept. 2023

Bătaia de joc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a atins cote maxime. Copiii sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite, care arată îngrozitor și care îți întorc stomacul pe dos, dar și salam. Deși se consideră că, într-o unitate medicală, mâncarea trebuie să fie de cea mai bună calitate, nu este cazul și la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova. Părinții nu au de ales și merg să cumpere mâncare de la restaurantul de peste drum sau comandă la fast-food

Ciorbă înăcrită, o bucată de carne crudă, aruncată la mișto peste o lingură de orez. Așa arată prânzul copiilor de la Spitalul „Sf. Maria”. Mai mult decât atât, acesta a fost servit timp de o săptămână la ore târzii, anume după ora 14:00, timp în care cei mici au fost obligați să reziste cu oul, un crenvurști sau o bucată de salam și paharul de ceai pe care le-au primit dimineață, la micul dejun.

Copii hrăniți cu ciorbe înăcrite și salam

Deși se consideră că într-un spital, mâncare trebuie să fie de cea mai bună calitate, nu este cazul și la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova

Anul acesta, o armată de oameni a tăiat panglica unei unității medicale care nu este funcțională în totalitate. S-a sărbătorit finalizarea lucrărilor la Spitalul „Sf. Maria” cu prăjituri, șampanie, întrebarea este dacă cei care au puterea peste acest spital au gustat din ciorba tulbure, din salamul sau crenvurstul, din oul sau din carnea crudă pe care cei mici sunt obligați să le consume? Copiii nu au de ales, pentru că majoritatea părinților nu-și permit să cumpere mâncare în fiecare zi.

Condițiile și cadrele medicale nu mai aduc alinare în momente dificile, iar părinții fac tot posibilul pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui aspect. Ieri (n.r. – 8 septembrie 2023), reporterii BZI au surprins cum rudele copiilor internați aduceau pungi cu mâncare. Fratele unuia dintre copii s-a deplasat personal până la McDonald`s pentru a-i aduce ceva de mâncare celui mic. Copilul nu mâncase nimic toată ziua pentru că bucata de salam de la micul dejun nu a fost pe placul său, iar prânzul întârziase ore bune. Părinții sunt nevoiți să plătească din propriul buzunar pentru servicii gratuite și esențiale pacientului.

Părinții sunt disperați. Managerul nu este interesat de soarta pacienților

Ciorbă înăcrită, o bucată de carne crudă aruncată la mișto peste o ligură de orez. Așa arată prânzul copiilor de la Spitalul „Sf. Maria”

Până și pușcăriașii au un meniu mai diversificat decât cel de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Ce se întâmplă în stomacul unui copil care este hrănit doar cu ouă și salam? Ce efecte are salamul asupra unui corp fragil, care se luptă deja cu o boală, o intervenție chirurgicală? Pare a fi unitatea medicală a nimănui, pentru că cei care au puterea de a rezolva aceste lucruri se fac că nu observă. PNL, formațiunea politică din care face parte așa-zisul manager, bioinginerul Alina Belu, a desemnat în funcții oameni care să răspundă prezent atunci când partidul are nevoie, nu pentru interesul pacienților și personalului.

Alina Belu, managerul spitalului „Sf. Maria” din Iași, este mai preocupată să amenințe, să umilească și să-i trateze cu superioritate pe medicii din unitatea medicală pe care o conduce, în loc să găsească soluții pentru creșterea calității actului medical, a hranei și spațiilor de cazare pentru micuții pacienți. Managerul este preocupat de propria imagine și ignoră problemele grave din unitatea medicală.

Părinții se confruntă cu mai multe probleme pe lângă nepăsarea conducerii. Aceștia sunt disperați, copiii lor sunt hrăniți cu ciorbe înăcrite. Cei mici plâng de foame, din acest motiv sunt obligați să meargă la restaurantul de peste drum sau să comande la fast-food.