Revolta pacienților internați la Arcadia Hospital. Dezvăluiri șocante din interiorul clinicilor medicale controlate de familia Fiterman: „Bișniță curată, nu servicii medicale”
În spatele campaniei de marketing în care familia Fiterman a investit sume imense de bani pentru promovarea imaginii lanțului de spitale Arcadia se ascund grave nereguli ce țin mai ales de sănătatea și condițiile oferite pacienților, dar și de personalul medical angajat aici. Pacienții internați în spitalele Arcadia sau care au primit servicii de la unitățile medicale cotrolate de familia Fiterman se plâng de modul superficial și batjocoritor în care au fost tratați, dar puși să plătească sume imense de bani pentru servicii care nu le-au fost de mare ajutor. „Servicii mizerabile. Te programezi, îți transmit ce sumă ai de plată, se scuză că au omis să te anunțe și îți cer să plătești consultația în plus”, acuză pacienții Arcadia Hospital
Neregulile din cadrul lanțului de spitale Arcadia ies la suprafață în această perioadă în care sănătatea a devenit cel mai important aspect la nivel mondial. Numărul ridicat de pacienți care s-au internat sau au primit servicii de la unitățile medicale controlate de familia Fiterman în ultimele luni au acuzat în mod serios serviciile pe care le-au primit de la personalul medical și modul batjocoritor în care au fost tratați în clinicile Arcadia. Recenziile făcute de pacienții internați la Arcadia Iași au demontat complet imaginea creată cu mulți bani de familia Fiterman pentru „cea mai mare rețea privată de spitale din Moldova”.
„Am avut astăzi programare la dl. doctor Bar, însă nu se afla la lucru. Programarea a fost făcută cu două săptămâni înainte. Vă bateți joc de oameni și când vă întreabă de unde a apărut eroarea, tratați cu indiferență și cu aroganță, cu toate că greșeala a fost făcută la voi. Rușine!”, spune Vasile Popescu despre serviciile oferite de Arcadia Hospital.
De altfel, cele mai multe recenzii oferite online de pacienții Arcadia sunt total negative și se referă mai ales la jecmănirea pe față a pacienților.
„Medic slab pregătit, prețuri mari, 190 lei pentru 10 minute de conversație, nu tu consult nimic, ne-a spus ceea ce noi știam deja din istoricul medical dus de noi. Păi pentru ce ne-am dus? Să ne spună că ecograful nostru de acum 4 luni e făcut foarte bine și nu trebuie făcut altul, în situația în care i-am spus că soțul de 3 săptămâni iese afară cu sânge?!!! Am mai mers și o sută și ceva de km!”, acuză Camelia Alexandrescu.
„Pe banii tăi la Arcadia nu poți să asiști la o banală ecografie”
Poate cele mai multe nemulțumiri ale pacienților care apelează la serviciile Arcadia, rețea de spitale controlate de familia Fiterman, sunt legate de faptul că programările nu sunt respectate aproape niciodată de medici, asta deși mulți oameni vin de la distanțe de sute de kilometri pentru a-și rezolva problemele de sănătate ale lor sau ale rudelor apropiate.
„Servicii mizerabile. Te programezi, îți transmit ce sumă ai de plată, se scuză că au omis să te anunțe și îți cer să plătești consultația în plus. Am fost cu soția pentru a face o morfologie de sarcină pentru semestrul 2. Nu am avut acces în cabinet deoarece domnul doctor Scurtu nu accepta bărbați la el în cabinet. Gândire de doctor din Evul Mediu. În Italia, spre exemplu, ca tată poți să participi inclusiv la nașterea copilului tău și pe banii tăi. La Arcadia nu poți să asiști la o banală ecografie… rușine! Ultima oară când mai calc pe la voi”, se arată în recenzia făcută de un alt client al Arcadia Hospital din Iași.
„Numai servicii medicale nu oferă instituția asta. Îți faci programare și îți spun că nu ai de fapt programare”
Mulți pacienți ai Arcadia mai acuză și modul înșelător în care sunt făcute programările, în sensul că, de multe ori, acestea nu sunt înregistrate la cererea inițială a pacientului, iar acesta este pus ulterior să plătească pentru reprogramarea la medic.
„Numai servicii medicale nu oferă instituția asta. Îți faci programare și îți spun că nu ai de fapt programare (la a doua consultație pentru interpretarea analizelor). Asta ca să treacă mai mult de o lună și să plătești din nou consultația (210 lei în cazul meu). Deci, în concluzie, am rămas cu banii dați, fără un diagnostic, fără interpretarea analizelor; asta după o lună de așteptare de la consultația inițială. Am fost trimis să fac analize și cam atât. Lucru ușor de făcut și gratuit, prin doctorul de familie. Bișniță curată, nu servicii medicale. O mizerie de afacere. Cu siguranță nu voi mai folosi niciodată serviciile Arcadia”, se arată în recenzia făcută pe un pacient al spitalului Arcadia.
Reamintim faptul că și personalul din cadrul Arcadia s-a revoltat împotriva patronatului din cauza faptului că nu a fost plătit în perioada de carantină. De altfel, BZI a relatat pe larg modul în care mai mulți doctori sunt umiliți la Spitalul Arcadia, condus de omul de afaceri Dan Fiterman.
Dan Fiterman și-a cumpărat un Rolls Royce de jumătate de milion de euro în timpul pandemiei Coronavirus
Toate aceste scandaluri se întâmplă în condițiile în care controversatul om de afaceri Dan Fiterman tocmai și-a cumpărat o mașină Rolls Royce de lux pentru care a plătit aproape jumătate de milion de euro. Averea lui Dan Fiterman este estimată la peste 100 de milioane de euro, iar printre altele are afaceri în domeniul imobiliar. Acesta controlează firme precum Solomon Invest SRL sau Solomon Business.
De asemenea, Dan Fiterman mai controlează și societățile Fiterman Distribution, Solomon Money și Fiterman Retail, toate firmele fiind pe profit cu o activitate de ani buni. Afacerile familiei sunt într-o continuă expansiune, mai multe clădiri din Iași fiind achiziționate de societățile deținute de Dan Fiterman, ultima achiziție spectaculoasă a fost cumpărarea Casei Căsătoriilor din Iași cu 1,2 milioane de euro prin intermediul Mercur Impex SRL. Acesta mai deține restaurantul Little Texas din zona Moara de Vânt, acolo unde sunt organizate în dese ocazii cocktail-uri și petreceri pentru medici. Blocul Gelsor din zona Canta este o altă clădire cunoscută deținută de familia Fiterman.