Revenirea ciclului menstrual la menopauză. În cât timp are loc încetarea completă
Revenirea ciclului menstrual la menopauză este, de multe ori, un semn care anunță o problemă hormonală. Menopauza este un proces natural pentru fiecare femeie. Este nevoie de o perioadă lungă de timp pentru ca menstruația să se oprească și, uneori, poți chiar să rămâi însărcinată.
Multe persoane confundă încetarea menstruației cu debutul menopauzei. Menopauza începe cu mult timp înainte ca ciclul menstrual să se încheie. Este o perioadă de faze în care vă pierdeți treptat fertilitatea, deoarece nivelul hormonal se schimbă. Schimbările se reflectă în natura menstruației, durata și regularitatea lor se schimbă. Fiecare femeie are un ciclu menstrual cu un „program” diferit. În medie, între prima neregularitate a ciclului și încetarea completă a menstruației trec aproximativ 4 ani. Dar este de asemenea posibil ca această perioadă să dureze doar câteva luni.
Revenirea ciclului menstrual la menopauză. Particularitățile acestei perioade
Cuvântul „menopauză” este consonant cu grecescul Climacter, care înseamnă „scară”. Descrie cu exactitate schimbările care au loc în corpul feminin în etape, literalmente „pas cu pas”. În timpul menopauzei, funcția ovarelor scade și apoi se „oprește” complet.
Așa-numita rezervă ovariană, adică numărul de foliculi, viitoarele ovocite, scade. Acest lucru reduce semnificativ capacitatea de a concepe. Ovarele încep să producă din ce în ce mai puțini hormoni sexuali feminini care controlează ciclul menstrual. Perioadele menstruale devin neregulate și apoi se opresc complet.
Înainte de menopauză, o femeie își menține ciclul menstrual obișnuit. Durata sa normală variază între 21 și 35 de zile, cu o medie de 28 de zile. Durata normală a menstruației variază între 3 și 7 zile. Valorile medii pot varia ușor într-o direcție sau alta.
Modificările în ciclul stabil pot indica sarcină, boli ale sistemului reproducător, tulburări endocrine. Dacă ciclul dumneavoastră este prea lung sau prea scurt, dacă secrețiile sunt mai rare sau mai abundente, este bine să vă adresați medicului. S-ar putea să constatați că aceste semne indică debutul tranziției la menopauză.
Cum se manifestă menstruația la femeile aflate la menopauză?
În timpul tranziției menopauzale, una dintre etapele menopauzei, ciclul menstrual începe să se schimbe. Modificările sunt individuale și depind în mare măsură de ereditate, de stilul de viață și de starea de sănătate a femeii.
La începutul menopauzei, menstruația devine, de obicei, mai abundentă și durata ciclului se scurtează. Apoi, intervalul dintre perioade începe să crească. Acestea pot veni o dată la 2-3 luni, apoi chiar mai rar și, în cele din urmă, se opresc. Dacă nu v-a mai venit ciclul de un an sau mai mult, sunteți la menopauză.
Menopauza se termină cu post-menopauza. În această perioadă, menstruația se oprește complet. Singura modalitate de a vă readuce ciclul pe drumul cel bun este să luați medicamente care să vă refacă hormonii sexuali feminini.
Medicamentele pentru revenirea ciclului menstrual la menopauză sunt prescrise femeilor care au intrat la menopauză înainte de vârsta de 40 de ani, perioada prematură. De asemenea, medicamentele sunt recomandate femeilor care au debutul menopauzei înainte de 44 de ani. Pastilele pot fi luate și de pacientele care doresc să mențină o menstruație regulată și să elimine simptomele menopauzei. Printre acestea se numără bufeuri, transpirație crescută, iritabilitate și tulburări mai grave ale sistemului cardiovascular, nervos și musculo-scheletic.