Rețete mâncare gătită în pâine. Vor deveni preferatele familiei în zilele reci!

de: BZI.ro
14:23, 20 sept. 2023

Orice mâncare gătită de la zero, dacă este servită în crustă de pâine, se va transforma într-o masă deseobită! Puteți umple pâinicile cu orice fel de tocană sau mâncărică, fie de carne sau de legume, atât timp cât acestea au și putină zeamă. Aceste rețete de mâncare gătită în pâine sunt crocante la exterior și foarte moi în interior. Alegeți pâinicile rotunde, coapte pe vatră, pufoase și adânci care au o crustă cât mai crocantă.

Rețete mâncare gătită. Tocană de cartofi în pâine

Nu este necesar să urmați întocmai această rețetă de tocană de cartofi, ci o puteți ajusta după bunul plac, sau în funcție de ingredientele pe care le aveți în frigider.

Însă, pentru o tocăniță de cartofi absolut delicioasă aveți nevoie de 400 g pulpă de porc, 1 kg cartofi noi, 1 kg roșii, 2-3 ardei, 5-6 căței de usturoi, 2 legături de ceapă verde, 2 morcovi, sare, boia iute și dulce, piper măcinat și boabe, 4 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 crenguțe de cimbru, 1 legătură de mărar, 2-3 crenguțe de rozmarin. Din aceste cantități veți obține 4 porții. Tăiați carnea de porc în cubulețe și căliți-o în ulei până când se rumenește frumos. Apoi, adăugați ceapa tăiată rondele și continuați să le rumeniți împreună. Curățați și spălați legumele. Tăiați cartofii în cubulețe, morcovii în rondele, iar ardeii îi curățați de semințe și îi tăiați în fâșii. Apoi, puneți toate legumele la fiert împreună cu ceapa și carnea. Adăugați o cană de apă călduță și lăsați-le să se înăbușe.

Într-un vas separat, opăriți roșiile, decojiți-le și pisați-le cu un blender. Condimentați tocana cu sare, piper, boia și cimbru, iar spre sfârșit, adăugați piureul de roșii. Lăsați să fiarbă încă câteva minute, apoi puneți vasul în cuptor. În același timp, tăiați carapacea pâinii, scoateți miezul, și când tocana este gata, serviți-o fierbinte în crustă, decorând cu cimbru, rozmarin și mărar proaspăt.

Supă cremă de ciuperci în crustă de pâine

Supa crema de ciuperci este cremoasă, oferindu-ne un gust intens și reconfortant, mai ales dacă folosim ciuperci de pădure.

Pentru aceasta rețetă se vor folosi 10 ciuperci proaspete, 2 cepe, 2 linguri de unt, 4 linguri de făină, puțin curry, 250 ml smântână de gătit, 1,5 litri supă de pui sau apă, sare și piper, 4 pâinici.
Într-o oală, topiți untul și adăugați ceapa tocată și ciupercile tăiate felii. Căliți-le până se înmoaie. Apoi, adăugați făina, lăsați un minut, și turnați supa sau apa. Aduceți supa la fierbere sub capac, condimentați cu sare, piper și curry, și lăsați-o să fiarbă. Mixați supa, amestecați-o cu smântână și serviți-o în pâine, după ce i-ați tăiat capacul și i-ați scos miezul în prealabil.

Rețetă de gulaș în pâine

Aflat la granița dintre ciorbă și tocană, gulașul este recunoscut ca mâncarea tradițională a Ungariei, având origini care se întind pe sute de ani și fiind strâns legat de modul de viață al păstorilor din regiunea de câmpie a Ungariei. De-a lungul timpului, gulașul a călătorit și a devenit parte din bucătăria multor popoare, rețeta tradițională suferind unele modificări.

Ingredientele pentru 4 porții de gulaș în pâine sunt 500 g mușchi de porc, 50 g făină, 6 cartofi, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei, 1 linguriță boia de ardei dulce, 1 foaie de dafin, 3 roșii decojite, 4 pâinici rotunde, medii, 1 legătură de pătrunjel, sare de mare, chili, piper. Curățați ceapa și tăiați-o în solzișori. Tăiați carnea în bucăți, condimentați-o și prăjiți-o în ulei până se rumenește. Adăugați ceapa și lăsați-o până se înmoaie. Separat, curățați ardeiul de cotor și semințe, spălați-l și tăiați-l mărunt. Radeți morcovul și tăiați cartofii în sferturi. Adăugați toate legumele peste carne și amestecați bine. Condimentați după gust cu chili, sare și piper. Adăugați apă cât să acopere totul. Puneți capacul și lăsați să fiarbă până când cartofii se înmoaie. Apoi, adăugați boiaua și roșiile și lăsați să fiarbă încă 10 minute.

Când este aproape gata, într-un vas separat, amestecați 2 linguri de făină cu 4 linguri de apă și turnați compoziția în cratiță, amestecând încontinuu. Luați de pe foc și presărați pătrunjel tocat. Tăiați capacul pâinicilor deasupra, scoateți o parte din miez, apoi turnați gulașul în pâinea scobită și serviți imediat.
Sperăm să dai și tu o șansă acestor rețete mâncare gătită în pâine atunci când îți dorești o masă copioasă și reconfortantă!