Rețete gustoase și sănătoase cu leurdă. Trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare de primăvară delicioasă

de: BZI.ro
15:00, 05 mai 2023

Multe gospodine vor să afle câteva rețete gustoase și sănătoase cu leurdă. Leurda este vedeta sezonului de primăvară, fiind o plantă bogată în vitamine și recomandată pentru revitalizarea organismului. Când vine vorba de preparatele cu leurdă, ideile sunt diverse, iar rețetele pot fi adaptate după preferințe. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare de primăvară delicioasă.

Rețete gustoase și sănătoase cu leurdă

Când vine vorba de leurdă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Leurda se aseamănă la gust foarte mult cu usturoiul și are numeroase beneficii pentru organism. Această plantă care apare primăvara conține vitaminele A și C, vitamina B, săruri minerale, calciu, fier, fosfor și magneziu.

De aceea, medicii recomandă în sezonul de primăvară mâncărurile cu leurdă pentru a revitaliza organismul după anotimpul rece. Frunzele de leurdă sunt foarte gustoase, fiind folosite în prepararea salatelor, a mâncărurilor de post sau cu carne, în ciorbe, supe sau la prepararea unor sosuri aromate.

Pe lista celor mai apreciate rețete se află mâncarea de leurdă cu ștevie, sosul de leurdă, ciorba de leurdă, supa cremă de leurdă sau salată de leurdă. Toate aceste preparate sunt perfecte în sezonul de primăvară, fiind gustoase, sănătoase și ușor de făcut.

Cum să pregătești acasă cele mai bune mâncăruri de primăvară

O rețetă delicioasă cu leurdă este mâncarea de leurdă cu ștevie. Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 legături de leurdă, 3 legături de ștevie, un ardei gras, 100 ml de suc de roșii, 2 cepe, ulei de măsline și condimente după gust. Mai întâi se taie ceapa și ardeiul, se curăță apoi se călesc ușor într-o tigaie cu puțin ulei încins. După aceea se pune leurda împreună cu ștevia apoi se toarnă sosul de roșii și se mai lasă la fiert timp de 5 minute. Se condimentează mâncarea cu sare și piper după gust. Când este gata, se ia mâncarea de pe foc, se lasă la răcit apoi se servește ca atare sau ca garnitură alături de o friptură delicioasă, fragedă și suculentă.

Un alt deliciu făcut cu planta vedetă a sezonului de primăvară este ciorba de leurdă. Ciorba făcută cu leurdă este bogată în nutrienți, se face rapid și este sănătoasă pentru organism. Pentru savurosul preparat vom folosi 2 legături de ceapă verde, 10 legături de leurdă, un morcov, 8 ouă de prepeliță sau 5 ouă de găină, 100 ml de smântână, 500 ml de borș, o legătură de mărar, sare și 2 linguri de ulei.

Mai întâi se pune ceapa verde tocată mărunt la călit într-o oală în care vom face ciorba de leurdă. Când ceapa s-a înmuiat ușor se pune morcovul ras apoi se toarnă apa. Între timp se fierb ouăle tari, se curăță și se taie în jumătăți. Se păstrează un ou de găină pentru a amesteca cu smântâna și puțină sare. În oala cu ceapă și morcov se adaugă și frunzele de leurdă tăiate fâșii. Separat se pune borșul la fiert, apoi se adaugă în oala cu legume și verdețuri și se lasă să dea un clocot. La final se drege ciorba de leurdă cu ou și smântână, amestecând ușor. Când este gata, se ia ciorba de pe foc, se pune mărarul apoi se lasă la răcit. Delicioasa ciorbă se servește cu bucățele de ou tăiate și câteva felii de pâine de casă.

Mâncărurile cu leurdă sunt gustoase, sănătoase și ideale de servit în sezonul de primăvară. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar reușit.