Rețete de mâncare ușoară la stomac: Cum să te alimentezi corect

de: BZI.ro
13:56, 07 mart. 2022

În ultima perioadă tot mai multe persoane sunt în căutarea unor rețete de mâncare ușoară la stomac. De ce a existat un asemenea boom al alimentației sănătoase în lume în ultimii ani? Cu siguranță, pentru că oamenii și-au dat seama că teza „noi suntem ceea ce mâncăm” este adevărată. Cu ajutorul hranei omul este mai frumos, sănătos și își crește longevitatea.

Alimentele ușoare pentru stomac sunt digerate rapid, nu provoacă o senzație de greutate în stomac și nu exacerba multe boli cronice. În acest articol veți găsi o listă cu cele mai utile produse pentru organismul uman, precum și rețete de mâncăruri simple pe care chiar și pacienții gastroenterologi le pot mânca.

Nutriționiștii au conceput o lista de alimentele ușoare pentru stomac care reduce disconfortul de la nivelul stomacului

Rețete de mâncare ușoară la stomac: Ce alimente să consumi pentru a evita bolile cronice

Pentru unii oameni, mâncarea înlocuiește plăcerile obișnuite. Acesta este atât un hobby, cât și divertisment și o aventură. Sute de mii de oameni din întreaga lume se alimentează cu fast-food. Zahăr, glutamat monosodic, bere, toate aceste bunătăți sunt foarte nesănătoase.

Foarte des, o persoană își schimbă dieta după ce a primit astfel de diagnostice precum gastrită, ulcer peptic, colecistită etc. Există o singură oportunitate să nu suferi de această afecțiune, trebuie să-ți schimbi dieta odată pentru totdeauna.

Nutriția oricărei persoane, și cu atât mai mult dacă suferă de boli ale tractului gastrointestinal, de regulă, ar trebui să vizeze reducerea producției de acid clorhidric și a secrețiilor gastrice. Pentru a face acest lucru, trebuie respectate câteva reguli. În primul rând, trebuie să îndepărtezi condimentele din dietă cât mai mult posibil. Poți utiliza doar sare și uneori piper negru, precum și ierburi, hrean, usturoi.

Este bine să renunți complet la utilizarea oricăror băuturi alcoolice

Este bine să renunți complet la utilizarea oricăror băuturi alcoolice. De asemenea, exclude o dată pentru totdeauna din dietă alimentele picante și prăjite, precum și fast-food-urile. Specialiștii nu recomandă consumul apei imediat după masă. De asemenea, tot ei recomandă reducerea la minimum a consumului de ceai negru și cafea.

Ce ar trebuie să mănânci pentru a scăpa de disconfortul de la nivelul stomacului

Nutriționiștii au conceput o lista de alimentele ușoare pentru stomac care reduce disconfortul de la nivelul stomacului. Printre acestea se numără legumele, fructele, fructele de pădure, ouăle fierte de pui și prepeliță. De asemenea, trebuie să pregătești mâncare din produse lactate cu un conținut de grăsime de cel mult 5 la sută. Foarte recomandate sunt mâncărurile de post, precum bulionul de legume și supe, pește, doar rase non-somon, hrișca, orezul, fulgii de ovăz pe apă. Din condimente sunt permise doar verdeața, usturoiul, piperul negru, curry, turmeric, coriandru, dar în cantități mici.

Desigur, apa este esențială pentru corpul uman. Dar există o diferență cum să o bei. Uneori poate fi dăunător. În special, dacă o bei după fiecare masă. Astfel, aciditatea va fi perturbată și digestia se va înrăutăți. Pentru persoanele cu boli ale tractului digestiv, toți nutriționiștii recomandă insistent să mănânci smoothie-uri.

Nutriția oricărei persoane, și cu atât mai mult dacă suferă de boli ale tractului gastrointestinal, de regulă, ar trebui să vizeze reducerea producției de acid clorhidric

Pentru a pregăti cel mai benefic smoothie trebuie să iei o banană coaptă și o mână de fructe de pădure. Punele într-un blender, adăugă un pahar de chefir fără grăsimi, măcinează până la o consistență netedă. Smoothie-ul cu banane este gata în doar 10 minute. Acesta este un aliment ușor pentru stomac pe timp de noapte, fiind perfect absorbit, nu provoacă durere și acumularea de grăsime în exces.

Atunci când ești în căutarea unor rețete de mâncare ușoară la stomac este bine să știi că orice ai pregăti pe abur va fi foarte benefic. De asemenea, cele mai indicate mâncăruri sunt tocanele de legume, ciorbele și supele. Este dificil să supraestimezi beneficiile lor pentru organism. Este bine să gătești din legume precum cartofii, sfecla, castraveții, varza de orice fel și morcovii.

Foarte des, o persoană își schimbă dieta după ce a primit astfel de diagnostice precum gastrită, ulcer peptic, colecistită etc