Rețete de mâncare: Regim diaree la adulți și alimente de evitat în cazul infecției

de: Corina Birta
10:24, 04 ian. 2022

Când suferi de o infecție la intestine trebuie să cunoști rețete de mâncare pentru regim la diaree pentru adulți. De cele mai multe ori, un regim bine pus la punct te poate ajuta să scapi de infecție mai rapid.

De obicei, diaree este provocată de bacterii și paraziți, aceștia la rândul său se află în alimente. Din această cauză, în perioada în care urmezi un tratament, organismul are nevoie și de detoxifiere. Această infecție se poate manifesta și într-o formă severă, având o durată de până la câteva săptămâni sau ușoară. Poți să identifici severitatea afecțiunii după frecvența și culoarea scaunului.

În momentele în care suferi de diaree este necesar să cunoști ce alimente sunt permise pentru a fi consumate

Rețete de mâncare: Regim pentru diaree la adulți în cazul unei infecții a intestinelor

În momentele în care suferi de diaree este necesar să cunoști ce alimente sunt permise pentru a fi consumate. De asemenea, foarte importante sunt și alimentele pe care ar trebui să le eviți. Conform specialiștilor, primele 24 de ore după intoxicație sunt cele mai periculoase. Medicii spun că în prima zi de la începerea manifestării infecției este necesar să consumi doar alimente simple.

Printre alimentele simple se numără pâinea prăjită și cartofii fierți. Este foarte important ca în perioada de restabilire să eviți grăsimile și alcoolul.

Cartofii fierți și orezul fiert sunt cele mai indicate rețete pentru regim la diaree. Acestea însă sunt recomandate doar pentru adulți. Fiind alimente dure care nu vor putea fi digerate de stomacul unui copil. Cu siguranță un cartof fiert nu este cea mai gustoasă masă, însă acesta conține suficient de multe proprietăți care ameliorează infecția.

Orezul fiert este la fel un ajutor extrem de bun în combaterea acestei infecții. Nutriționiștii spun că orezul fiert, mâncat simplu, este foarte ușor de digerat, neprovocând reflux gastroesofagiene. De asemenea, orezul contribuie la întărirea scaunelor.

Este foarte important ca în perioada de restabilire să eviți grăsimile și alcoolul

Ceaiuri pentru tratarea diareei: Cele mai simple remedii naturiste

Pentru copii este foarte indicată supa de morcovi în cazul diareei. Însă, pentru adulți este mai benefică supa de legume sau cea de pui făcută acasă. De asemenea, indicate sunt și ceaiurile de plante. Îndeosebi cel de mentă sau de ghimbir. Este important să nu bei ceaiul foarte fierbinte, acesta poate agrava infecția.

De asemenea, poți să-ți pregătești un ceai din suc de lămâie și apă de temperatura camerei. Sucul de lămâie are foarte multe beneficii pentru calmarea infecției survenite. Ceaiul de fenicul este un remediu excelent pentru a calma disconfortul. Acesta este utilizat ca și remediu naturist și în cazul constipației, a durerilor de stomac sau alte probleme precum și diareea. Ceaiul de fenicul reușește să amelioreze balonarea și crampele abdominale.

Cu siguranță, ceaiul de mușețel se regăsește în orice casă, fiind un remediu perfect. Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a calma tulburările digestive și diareea. Pe lângă faptul că ceaiul de mușețel calmează durerile, acesta te va scăpa și de gazele intestinale, de greață sau vărsături. Acesta se prepară extrem de simplu, ai nevoie de două pliculețe de ceai. Este important să te asiguri că ceaiul folosit este fabricat din plante naturale și surse organice.

Cartofii fierți și orezul fiert sunt cele mai indicate rețete pentru un regim la diaree

Alimente nepermise în cazul diareei: Sfatul nutriționiștilor

Atunci când suferi de diaree, organismul este extrem de sensibil. Din acest motiv, este foarte important să nu mănânci produse lactate cu grăsimi. De obicei, atunci când intestinul este afectat de o infecție, zahărul din lactoză este procesat și digerat mai greu.

De asemenea, de evitat sunt și alimentele grase sau foarte prăjite. Nu este recomandat să folosești sosuri în mâncare atunci când suferi de diaree. Alimentele condimentate sau cele extrem de picante, precum ardeiul iute sau curry, îți vor înrăutăți starea de sănătate. Acestea pot intensifica afecțiunea, provocând și alte simptome extrem de neplăcute.

Nu este indicat să consumi crudități atunci când suferi de diaree. Fructele și legumele crude, pot contribui la creșterea cantităților de gaze în intestine. De asemenea, printre alimentele nerecomandate se numără și broccoli, ceapa, fasole, conopida și varza.

Atunci când suferi de o astfel de infecție este foarte important să urmezi doar rețete de mâncare pentru regim diaree la adulți. Acesta este un pas extrem de important în tratarea infecției. Împreună cu remediile naturiste, un regim bine pus la punct te va ajuta să scapi de disconfort.

Ceaiul de fenicul este un remediu excelent pentru a calma disconfortul