Rețete cu porumb copt care îți vor gâdila papilele gustative. Cum să îl asezonezi
Porumbul copt este un deliciu simplu și reconfortant, iar cu ajutorul următoarelor rețete pline de savoare ne putem bucura de el și în afara sezonului estival. De la gustări aperitive delicioase și până la salate revigorante, aceste rețete vă vor gâdila cu siguranță papilele gustative! Indiferent dacă vă bucurați de un grătar în curte sau de o cină relaxantă în familie, urmatorele idei vă vor oferi modalități inedite de a transforma simplul porumb copt în preparate deosebite și memorabile.
Caserolă de porumb copt cu unt și smântână
Această delicioasă rețetă cu boabe de porumb, unt, smântână grasă și ouă, este garnitura perfectă pentru orice friptură și poate fi preparată pe tot parcursul anului. Nu este nevoie să folosiți conserve de porumb, căci boabele de porumb dezghețat sau porumbul fiert în prealabil sunt la fel de potrivite, și este un mod gustos de a folosi porumbul fiert care nu s-a mâncat.
Pentru a face această caserola de porumb la cuptor, veți avea nevoie de următoarele ingredient 4 căni de boabe de porumb, 3 linguri de făină albă, ¼ cană zahăr granulat, 1 linguriță praf de copt, ¼ linguriță sare, 1 lingură de mărar (proaspăt sau uscat), 2 ouă mari, ½ cană smântână grasă, 4 linguri unt topit și ulei de gătit.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți vasul de gătit cu ulei. Combinați făina, zahărul, praful de copt, sarea și mărarul într-un bol de mărime medie. Într-un bol mai mic, bateți ouăle, smântâna și untul topit.
Adăugați ingredientele lichide la cele uscate împreună cu boabele de porumb, și amestecați până când obțineți un amestec omogen, iar apoi turnați-l în vasul de copt. Introduceți vasul în cuptor și gătiți timp de 35-40 de minute sau până când partea de deasupra este ferma și revine la forma inițială după atingere.
Ce putem face cu porumbul care nu s-a mâncat
Cel mai simplu și rapid mod prin care ne putem bucura de un porumb dulce și delicios este să îl coacem grătar sau în cuptor până când boabele devin moi și încep să se rumenească ușor. Adăugați sare și piper după gust și serviți cu unt. Dacă v-a rămas porumb copt care nu s-a mâncat îl puteți adăuga într-o salată pentru a o face mai consistentă. Tăiați boabele de porumb de pe cotor și amestecați-le cu roșii, avocado, ceapă roșie, coriandru proaspăt și zeamă de lămâie pentru o salată proaspătă și sănătoasă.
De asemenea, puteți face porumb copt cu unt și ierburi aromatice. Ungeți porumbul cu unt și presărați-l cu ierburi proaspete tocate fin, cum ar fi pătrunjel, tarhon sau cimbru. Pentru un gust mai intens, proumbul poate fi asezonat cu cu sos de usturoi și parmesan. Faceți un sos din usturoi tocat fin, unt topit și parmezan ras și turnați-l peste porumbul copt pentru un gust plin de savoare.
Din boabele de porumb copt ramase, puteți face rapid câteva chiftele. Amestecați boabele de porumb cu pesmet, ou, ceapă verde tocată și condiment. modelați chiftelele la dimensiunea dorită, după care le puteți prăji sau coace în cuptor. Boabele de porumb copt pot fi amestecate cu unt, suc de lămâie proaspăt și un mixde condimente pentru chili pentru un aperitiv picant care ne pune sângele în mișcare.
Pentru un deliciu în stil mexican, ungeți porumbul copt cu maioneză, presărati cu brânză cotija tare sau parmezan, și stropiți-l cu suc de lime și pudră de chili. Porumbul copt merge de minune pentru a obține o supă cremoasa și aromată. Preparați un bulion de legume sau pui și adăugați boabele de porumb copt, bucăți de cartofi și alte legume după preferință pentru a obține o supă gustoasă și hrănitoare.