Rețeta simplă și autentică de creveți cu orez, legume și usturoi!
Această rețetă de creveți cu orez îmbină perfect aromele proaspete și naturale pentru o masă delicioasă și ușor de preparat. Dacă adăugați și o salată de roșii cherry și un vin alb vă veți bucura de un preparat copios și delicios.
Secretul preparatului de creveți cu orez este că nu trebuie să gătiți foarte mult fructele de mare. În funcție de mărime, aceștia se gătesc aproximativ 5 – 6 minute, cu cât aceștia au fost preparați mai mult, cu atât vor fi mai tari și mai greu de mestecat.
Cea mai simplă rețetă de creveți cu orez
Pentru această rețetă de creveți cu orez veți avea nevoie 125 gr orez cu bob lung, prefiert, 300 gr creveți congelați decorticați, 1 morcov, 1 ceapă mică, 1 ardei gras roșu, mediu, 2 căței, o linguriță unt, 2 linguri ulei de măsline, ½ linguriță turmeric, ½ linguriță praf de usturoi amescat cu chilli, ½ linguriță oregano uscat, sare și piper.
Prima pas este să puneți creveții congelați în apă rece pentru a se decongela, în doar 10 minute vor fi buni de preparat.
Mai apoi fierbeți orezul în apă clocotită cu un praf de sare pentru 15 minute, între timp tocați cubulețe ardeiul, ceapa și morcovul. Într-o tigaie se topește untul împreună cu uleiul de măsline la foc mic.
Se adaugă cubulețe de legume și se lasă să se înăbușe. Când a secat lichidul din tigaie, mai adăugați peste legume 200 ml din apa în care a fiert orezul și lăsați pe foc până când morcovul este pe jumătate fier, moment potrivit pentru a adăuga și creveții bine spălați și usturoiul pisat.
Mai lăsați la fiert aproximativ 5 minute după care puneți și orezul, presărați condimentele și amestecați cu grijă. Dacă nu știți unde să mai folosiți orezul, ei bine, ați putea încerca și tocana de dovlecei cu orez pentru iarnă, un deliciu după care te lingi pe degete.
Care sunt cele mai bune fructe de mare
Există alimente care au fost întotdeauna etichetate ca fiind „periculoase” pentru organismul nostru. Fructele de mare sunt unul dintre ele, mereu suspectate de a provoca boli cardiovasculare și probleme în funcțiile noastre imunitare. Astăzi, însă, știm că excesul de fructe de mare, ca orice alt aliment, este cauza tuturor acestor probleme.
Consumate în proporția corectă, fructele de mare pot fi o parte foarte benefică a dietei noastre, oferindu-ne nutrienți și minerale foarte importante pentru buna funcționare a organismului nostru. Dar, la fel ca în cazul tuturor grupurilor de alimente, există unele fructe de mare care sunt mai bune și altele care sunt mai puțin bune.
Cu toate acestea, așa cum am subliniat mai sus, există unele crustacee care sunt mai sănătoase decât altele, datorită compoziției lor, nutrienților și așa mai departe. Scoicile, de exemplu, ne oferă un aport spectaculos de fier, asigurându-ne 350% din doza zilnică recomandată.
De asemenea, ne oferă un bun aport de vitamina B12 și, bineînțeles, acizi și grăsimi Omega 3, un element comun la toate fructele de mare.
Există numeroase varietăți ale acestor moluște, care trăiesc îngropate în nisipul acumulat pe malul mării. Cu toate că pentru clientul din restaurant arată aproape la fel, există cu siguranță diferențe substanțiale între ele.
Creveții sunt de obicei cele mai consumate fructe de mare și, pe lângă toate aceste minerale, ne oferă o cantitate bună de proteine cu valoare biologică ridicată și, de asemenea, ne oferă mult calciu pentru a ne ajuta să depășim problemele osoase, cum ar fi osteoporoza. Astfel că, dacă doriți să pregătiți o porție de creveți cu orez, nu ezitați să o faceți, mai ales că au și o valoare calorică moderată, fără a depăși niciodată 100 de calorii la 100 de grame.