Rețetă simplă de cașcaval pane. Trucuri pentru un preparat reușit
Dacă ești în căutarea unei rețete simple de cașcaval pane, ai nimerit unde trebuie! Află, în articolul de astăzi, câteva trucuri pentru un preparat ca la carte.
Probabil ți s-a întâmplat, de nenumărate ori, să vrei să faci cașcaval pane, dar să nu îți iasă. Fie că ți-a curs în tigaie sau fie că s-a îmbibat cu ulei ori cașcavalul nu s-a topit, rețeta a fost un fiasco. Pentru a evita acest lucru, este necesar să ții cont de o serie de sfaturi esențiale, care te vor ajuta să obții un preparat reușit. Așa că, renunță să mai comanzi cașcaval pane de la restaurant și pregătește-l chiar în bucătăria ta.
În loc de cașcaval poți folosi, cu succes, bucățele de mozzarella (bine scurse de zer) sau felii de caș proaspăt.
Rețetă ușoară de cașcaval pane: Ingrediente, mod de preparare, trucuri pe care trebuie să le știi
Pentru un cașcaval pane extrem de delicios, ai nevoie de: 400 de grame de cașcaval (gouda sau cașcaval clasic), două ouă, făină cât cuprinde, pesmet, sare după gust și ulei pentru prăjit.
Din aceste ingrediente ar trebui să obții șase bucăți de cașcaval pane. Timpul de preparare și cel de gătire este estimat la 20 de minute, dar acest lucru depinde foarte mult de experiența pe care o ai în bucătărie.
Mod de preparare
Ia bucata de 400 de grame de cașcaval și tai-o în bucăți egale, de grosimea unui deget, astfel încât să obții șase bucăți. Așează feliile pe un tocător din lemn și lasă-le peste noapte la frigider. Acestea ar trebui să facă o crustă ușor uscată, pentru a evita scurgerea cașcavalului în tigaie.
A doua zi, pregătește panada astfel: pune făină și pesmet în două caserole diferite și bate ouăle cu un praf de sare.
Ia feliile de cașcaval și tăvălește-le, mai întâi, prin făină, apoi prin ou, apoi din nou în făină și în ou (pentru a obține o crustă groasă) și, la final, în pesmet.
Mare grijă să nu înțepi feliile de cașcaval cu furculuța. Folosește, în schimb, palete din lemn sau din silicon.
Încinge uleiul, la foc mediu, și pune feliile de cașcaval la prăjit. Fii atent/ă să pui o cantitate suficientă de ulei, pentru ca feliile să fie acoperite în întregime. Astfel, nu vei mai fi nevoit/ă să le întorci și, implicit, vei evita ruperea acestora.
În momentul în care au prins o crustă aurie, scoate feliile de cașcaval pane pe o farfurie tapotată cu șervețele absorbante.
După prăjire, poți condimenta feliile de cașcaval cu piper proaspăt măcinat. Se servesc alături de salate de sezon.
Poftă bună!
Dacă îți plac preparatele pane, poți încerca și rețeta de flori de salcâm pane sau rețeta de dovlecei pane cu sos de usturoi. Sunt foarte gustoase și se prepară repede.