Rețeta italiană de supă cremă de roșii. Un preparat perfect pentru perioada postului!

de: Redacția BZI
09:04, 18 nov. 2024

Rețeta italiană de supă cremă de roșii este unul dintre cele mai economice preparate pe care îl poți face. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici. Dacă ai două conserve de roșii în cămară, o ceapă și câțiva căței de usturoi, atunci îți prepara rapid o supă nu doar delicioasă, dar și ieftină.

Supa de roșii este foarte gustoasă atunci când o prepari cu roșii proaspete, dar cu ele nu sunt mereu disponibile, poți folosi roșii din conservă. Cu siguranță ai câteva în cămară, fie cumpărate, fie puse chiar de tine. Cu o ceapă, câțiva căței de usturoi, ulei, sare și piper vei avea un preparat atât de bun că te vei întreba de ce nu ai încerca până acum această variantă.

Rețeta italiană de supă cremă de roșii

Rețeta italiană de supă cremă de roșii poate fi servită atât caldă, în zilele răcoroase de toamnă sau iarnă, cât și rece, ca o opțiune răcoritoare în timp verii.

Roșiile proaspete sau conservele de calitate oferă o bază aromată, bogată în vitamine, în special vitamina C și antioxidanți. Supa de roșii este perfectă pentru orice sezon datorită gustului său echilibrat și a simplității preparării, fiind o alegere ușoară, sănătoasă și delicioasă.

Rețeta originală de supă de roșii provine din bucătăria mediteraneană, unde roșiile sunt un ingredient central. Dacă nu doriți o mâncare de post, puteți încerca și un ciolan de porc la cuptor alături de această supă cremă de roșii.

Italia, renumită pentru preparatele sale pe bază de roșii, a jucat un rol esențial în popularizarea acestei supe, datorită folosirii frecvente a roșiilor în diverse mâncăruri.

Supa de roșii a fost adaptată în multe variante în întreaga lume, devenind o rețetă emblematică în bucătării din Europa și Statele Unite, în special pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă.

Astfel că, pentru această rețetă italiană aveți nevoie de 2 conserve de roșii, tăiate cubulețe sau pasate, 1 ceapă medie, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 litru supă de legume sau de apă, 1 lingură de zahăr, sare după gust, piper după gust, busuioc proaspăt tocat mărunt, oregano tocat mărunt, smântână sau iaurt pentru servire.

Indicații de prezentare

Conservele de roșii sunt principalul ingredient. Dacă ai în cămară unele puse de tine atunci lucrurile sunt simple. Știi sigur că nu au ingrediente nepotrivite. Dacă sunt cumpărate de la magazin verfică eticheta și alege-le pe cele mai curate din punct de vedere al compoziției. Eticheta trebuie verificată și atunci când cumpărtați linte roșie de la magazin.

Primul pas în pregătirea superi este alegerea unei oale potrivite, apoi se încinge uleiul de măsline la foc mediu. Apoi se adaugă ceapa tocată și se călește până devine ușor aurie și translucidă.

După aceea se pune usturoiul tocat și se lasă încă 1 – 2 minute, până când eliberează aroma sa. Se adaugă roșiile din conservă în oală și se amestecă bine cu ceapa și usturoiul.

Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 5 minute pentru a se combina aromele. După aceea se pune supa de legume în oală și se amestecă. Se lasă să se fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 – 20 de minute. Dacă după de roșii este prea acidă, se adaugă o lingură de zahăr pentru a o tempera. Se potrivește de sare și piper.

După ce s-a gătit suficient, se ia oala de pe foc și se lasă supa de roșii să se răcească puțin. Folosind un blender se pasează până devine cremoasă și fină. Se întoarce înapoi în oală și se mai lasă să dea un clocot.

Se preasară deasupra busuioc sau oregano, iar dacă nu țineți post, rețeta italiană de supă cremă de roșii se poate servi cu o lingură de smântână sau iaurt deasupra.