Rețetă gulaș de vită. Secretele marilor bucătari pentru un adevărat deliciu

de: Mirela Todosi
10:27, 12 ian. 2024

Savuroasa rețetă de gulaș de vită este alegerea perfectă pentru mesele festive. Dacă vrem să îi impresionăm pe musafiri cu o mâncare rafinată, gustoasă și aromată, putem face un gulaș de vită. Pentru acesta avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de îndemânare, iar la final succesul culinar va fi garantat. Iată secretele marilor bucătari pentru un adevărat deliciu.

Rețetă gulaș de vită

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare delicioasă și cu un aspect deosebit, putem face un gulaș de vită. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Penttu iubitorii de delicii spectaculoase, un preparat culinar cu carne de vită este ideal.

Gulașul de vită poate fi făcut la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative. Savuroasa rețetă de gulaș de vită este pe placul multora dintre noi. Pe lângă gulașul de vită putem face și un antricot de vită la tigaie.

Antricotul se poate face la cuptor, la tigaie sau la grătar, iar cu câteva condimente inedite și un strop de imaginație, vom reuși să pregătim o mâncare savuroasă. Gulașul de vită făcut la ceaun are o savoare deosebită, este aromat și merge servit cu mămăliguță sau cu pâine de casă. Cu siguranță, acest preparat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.

Trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare savuroasă

Pentru deliciosul gulaș de vită vom avea nevoie de 1 kg de carne de vită rasol, 3 cepe, 3 ardei verzi, 3 căței de usturoi, 3 linguri de ulei, 3 linguri de boia de ardei dulce, 1 linguriță de chimen, sare, piper, 2 litri de apă, 3 cartofi, un pahar de vin roșu.

Mai întâi se taie cubulețe carnea de vită și se pune la marinat câteva ore într-un amestec din vin roșu, chimen și usturoi tocat. Carnea marinată în compoziția aceasta va fi mult mai fragedă și mai gustoasă.

Se pune uleiul la încins într-o oală apoi se adaugă ceapa și usturoiul tocat. Se adaugă un pic de chimen și se lasă totul la călit la foc mic. După aceea se pune carnea de vită și se călește împreună cu ceapa și usturoiul. Se presară boia peste carne și se amestecă ușor.

Se toarnă apa în oală cât să acopere bine carnea. După câteva minunte se adaugă și ardeii tăiați mrunt. Se potrivește gustul cu sare și piper. Se pun și cartofii tăiați cubulețe apoi se toarnă jumătate de pahar de vin roșu. Când este gata, se ia gulașul de pe foc și se lasă la răcit apoi se servește cu pâine de casă și cu smântână cremoasă.

Gulașul de vită este ideal de pregătit la mesele de sărbătoare. Acest preparat tradițional se face rapid, este pe placul multora, iar rețeta poate fi adaptată după preferințe. Gulașul poate fi făcut cu carne de vită sau de porc, iar cu câteva condimente aromate vom transforma preparatul culinar într-un adevărat deliciu. Gulașul se face după rețeta clasică, iar dacă avem în vedere câteva trucuri ale marilor bucătari, vom obține o mâncare irezistibilă pentru toți cei de la masă.