Rețetă delicioasă de midii cu usturoi, lămâie și pătrunjel. Surprinde-i pe cei dragi cu un preparat inedit

de: BZI.ro
15:32, 13 mai 2022

Rețeta de midii cu usturoi, lămâie și pătrunjel este alegerea ideală, atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi. Este un preparat inedit, care îți aduce aminte de mare și de zilele călduroase de vară.

Fie că sunt preparate cu usturoi, lămâie și pătrunjel, fie în sos de vin, midiile sunt delicioase, dar și sănătoase. Sunt bogate în vitaminele A și B (folat și B12), dar conțin și numeroase minerale, cum sunt fosforul, zincul și manganul. Din componența midiilor, nelipsiți sunt și acizii grași Omega-3, extrem de benefici pentru menținerea sănătății organismului.

Cu alte cuvinte, midiile te ajută să ai o inimă sănătoasă, contribuie la funcționarea optimă a sistemului circulator, mențin sănătatea oaselor și a dinților, previn anemia, îmbunătățesc fertilitatea, ajută la prevenirea astmului, au proprietăți antiîmbătrânire și nu numai.

Din componența midiilor, nelipsiți sunt și acizii grași Omega-3, extrem de benefici pentru menținerea sănătății organismului.

Rețetă de midii cu usturoi, lămâie și pătrunjel: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă gustoasă ai nevoie de: 450 – 500 de grame de carne de midii sau de un kilogram, dacă sunt în cochilie, cinci linguri de ulei de măsline, două linguri de pătrunjel proaspăt tocat, trei căței de usturoi, trei linguri de zeamă de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat (după gust), potrivit cevabun.ro.

Dacă midiile sunt fără cochilie, timpul de pregătire este de 10 minute, iar timpul de gătire este de 15 minute. Prin urmare, această rețetă este și sănătoasă, și gustoasă și se mai prepară și într-un timp scurt. Spor la gătit!

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli și să freci foarte bine midiile (cele care nu mișcă trebuie aruncate). Apoi, curăță și toacă usturoiul, toacă pătrunjelul și pune uleiul la încălzit, la foc mic.

Pentru a-și elibera aroma, dar fără să își schimbe culoarea, nu uita să sotezi usturoiul la foc cât mai mic. Acum, a venit timpul să adaugi midiile și zeama de lămâie. Acoperă tigaia și las-o să stea la foc mic, scuturând-o din când în când. Lasă totul pe foc cinci minute (zece, dacă midiile sunt în cochilie) și, apoi, asezonează cu sare și piper. Adaugă și pătrunjelul, iar rețeta de midii este gata! Sfatul nostru este să le servești cu pâine proaspătă. Poftă bună!

Dacă midiile sunt fără cochilie, timpul de pregătire este de 10 minute, iar timpul de gătire este de 15 minute.

Ce riscuri prezintă consumul de midii?

Așa cum se întâmplă și în cazul altor fructe de mare, și midiile sunt predispuse la contaminarea bacteriană. De aceea, este recomandat să le alegi doar pe cele vii, deoarece carnea de midii moarte se deteriorează, fapt ce crește riscul de contaminare cu microroganisme, intoxicații alimentare, boli infecțioase și alte probleme de sănătate.

Consumul de midii contaminate cu metale grele, precum mercurul, cadmiul sau plumbul, pot duce la deteriorare neurologică sau defecte de naștere. Potrivit unor cercetări, s-a ajuns la concluzia că există diferențe semnificative în concentrația de metale grele la midii provenite din Marea Mediterană de Vest. Mai mult, oamenii de știință avertizează că apa care conține minerale terestre și substanțe chimice provenite din activități industriale afectează concentrațiile de metale grele din ape.

Așadar, pentru a te asigura că mănânci ce trebuie, înmoaie midiile în apă dulce pentru 20 de minute, pentru a îndepărta nisipul. Apoi, ia o perie fermă și curăță-le bine de nisip suplimentar sau alte resturi. Foarte important este să le clătești sub apă rece și să le ștergi cu un prosop, înainte de a le găti.

Fie că sunt preparate cu usturoi, lămâie și pătrunjel, fie în sos de vin, midiile sunt delicioase, dar și sănătoase.