Rețetă de vară – Tartă cu ananas
Zilele călduroase de vară te îndeamnă că consumi cât mai multe alimente uşoare, care să te ducă cu gândul la vacanţele pe malul mării? Chiar dacă este dificil să călătoreşti în acest an, poţi călători în ţări exotice prin prepararea unui desert cu adevărat impresionant. În plus, reţeta este foarte simplă, putând fi pregătită de oricine.
Ingrediente:
- 1 conserva ananas felii
- 1 conserva ananas bucăţi
- 1 mâna de cireşe confiate
- 280 g faina
- 200 g zahăr brun
- 1 lingura unt de cocos (sau margarină)
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 1 praf de sare
- esenţa de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează o tavă nedetasabila cu ulei şi zahăr brun. Pe suprafaţa tăvii aşază felii de ananas, apoi umple golurile dintre acestea cu cireşe confiate. Într-un bol adauga faină, zahărul rămas, sarea şi praful de copt. Amestecă bine şi adăugă apoi conserva de ananas cu tot cu zeama şi untul de cocos. Amestecă totul cu ajutorul mixerului. La final adauga coajă de lămâie şi esenţa de vanilie.
Toarnă compoziţia în tavă şi coace totul timp de 40 de minute, sau până când prăjitura se rumeneşte la suprafaţă. Când este gata, scoate tava din cuptor şi lasa prăjitura să se răcească la temperatura camerei, apoi răstoarn-o pe un platou.