Rețetă de șnițele de dovlecei. Un preparat rapid și delicios

de: Iurascu Catalina
14:09, 23 aug. 2024

Șnițele de dovlecei sunt o alternativă delicioasă a celor clasice din carne. Dacă vă plac dovleceii și rețetele care-i conțin, acest preparat este ideal pentru voi.

Rețeta este una foarte simplă, timpul de preparare fiind de aproximativ 20 de minute. Un alt avantaj al acestei rețete este că nu necesită ingrediente sofisticate. Iată cum se fac șnițelele de dovlecei.

Rețetă de șnițele de dovlecei

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 3 dovlecei mici sau 2 medii, sare, usturoi granulat, 3-4 linguri de făină, 3 ouă, 3-4 linguri de pesmet, cca. 500 ml ulei pentru prăjit. În plus, mai puteți folosi roșii și sos de iaurt cu usturoi și cepșoară verde.

În primul rând, decojim dovleceii, îi spălăm și îi tăiem în felii pe lung. Grosimea va fi cam de un centimetru. Dacă aveți dovlecei mai mari, îi puteți tăia în rondele groase de aproximativ un centimetru. Aceștia trebuie sărați bine, deoarece conțin foarte multă apă, după care punem feliile într-o strecurătoare.

După 15-20 de minute, stoarcem feliile de dovlecel în palme. Dacă doriți soiuri care nu lasă așa multă apă, încercați zucchini și patison. Pe fiecare felie presărăm usturoi granulat, pe ambele părți, apoi le punem într-o caserolă curată.

Apoi trecem toate feliile de dovlecel prin făină și le scuturăm ușor pentru a cădea excesul. Pentru crusta aurie de pesmet, pregătim două recipiente: una cu ouăle bătute și alta cu pesmet și praf de sare. Apoi tehnica e simplă. Tot ce trebuie să facem este să luăm felia înfăinată, să o trecem o dată prin ou și apoi prin pesmet. Facem asta cu toate feliile, după care le punem pe un tocător.

Cum prăjim corect dovleceii

Luăm o tigaie adâncă în care punem uleiul la încins. Stratul de ulei trebuie să fie de aproximativ două degete grosime. Acest lucru este necesar pentru ca șnițele să plutească în ulei, nu să stea lipide de fundul tigăii.

Temperatura optimă de prăjire este de aproximativ 170 de grade Celsius. Ținem tigaia la foc mediu și adăugăm dovleceii. Nu trebuie să o aglomerăm. Uleiul trebuie să fie încins corect pentru a se rumeni doar pesmetul. Dovleceii nu trebuie să ajungă îmbibați în ulei. După cam trei minute întoarcem feliile și pe prăjim și pe cealaltă parte.

Dup prăjire, îi scoate pe o farfurie tapetată cu șervete absorbante de hârtie. Nu se pun unele peste altele deoarece uleiul de sus se va scurge direct pe cele de dedesubt. Cu atât mai mult, dacă stau unele peste altele, se va genera un abur care va înmuia crusta crocantă de pesmet.

Dovleceii pane pot fi serviți simpli sau cu roșii și pâine proaspătă. Puteți să-i încercați totuși și un sos făcut din iaurt grecesc, un pic de sare și un cățel zdrobit de usturoi.

Șnițelele de dovlecei trebuie să aibă un miez cremos, moale și bine făcut, cu un exterior crocant și aromat. Aroma de usturoi este discretă și completează gustul perfect.