Rețetă de prăjitură Rafaello cu blat. Desertul care îi va impresiona pe musafiri
Delicioasa rețetă de prăjitură Rafaello cu blat este adorată de mulți dintre noi. Dacă vrem să ne bucurăm de o explozie de arome și să ne răsfățăm papilele gustative, putem pregăti prăjitura Rafaello. Aceasta este rafinată, are o textură fină și merge de minune la mesele festive alături de alte delicii. Iată desertul care îi va impresiona pe musafiri.
Rețetă de prăjitură Rafaello cu blat
Dacă vrem să pregătim acasă un desert cremos, fin, aromat și rafinat, putem opta pentru rețeta de prăjitură Rafaello cu blat. Pentru aceasta avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Prăjitura Rafaello cu blat însiropat este o adevărată încântare pentru papilele gusttive. Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem face și o prăjitură Cabana cu frișcă și caramel. Aceasta are un aspect deosebit și un gust aparte.
La fel de bine putem face o prăjitură cu caramel. Aceasta merge servită la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Prăjitura Rafaello îi va cuceri chiar și pe cei pretențioși, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține desertul perfect.
Cum poți pregăti acasă un desert sofisticat
Pentru delicioasa prăjitură Rafaello vom avea nevoie de 4 ouă, 3 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 6 linguri de nucă de cocos, 6 linguri de ulei, jumătate de linguriță de praf de copt și esneță de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sirop vom folosi 150 ml de apă, 4 pliculețe de zahăr vanilat și o esență de migdale. Pentru cremă vom avea nevoie de 250 ml de lapte, 1 pliculeț de budincă de vanilie, 200 g de ciocolată albă, 8 linguri de fulgi de cocos, 200 ml de smântână pentru frișcă și 2 linguri de lichior de cocos. Pentru ornat vom folosi 150 g de fulgi de cocos.
Mai întâi vom pregăti blatul pentru gustoasa prăjitură. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează cu zahărul și un vârf de sare. Se adaugă după aceea și compoziția de gălbenușuri apoi uleiul, făina, praful de copt și nuca de cocos.
După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se toarnă compoziția de blat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul timp de 30 de minute apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Ulterior se pregătește siropul. Într-o cratiță se fierbe apa cu zahărul vanilat și esența de migdale.
Vom pregăti și crema delicioasă. Se mixează smântâna apoi se adaugă laptele și praful de vanilie. Se fierbe crema la foc mic pe baie de aburi, iar când aproape este gata se adaugă lichiorul de cocos, fulgii de cocos și ciocolata albă. Crema de vanilie se amestecă foarte bine cu frișca pentru a avea o textură fină și o aromă aparte.
Se taie blatul în două apoi se însiropează și se întinde pe primul blat un strat generos de cremă. Se așază al doilea blat apoi încă un strat de cremă. Se ornează cu fulgi de cocos și se dă prăjitura la frigider timp de câteva ore apoi se porționează pentru a fi servită.
Prăjitura Rafaello de casă este delicioasă, rafinată și merge de minune la ocaziile speciale, la petreceri și zile aniversare. Rețeta marilor bucătari ne va ajuta să obținem un desert perfect.