Prima pagină » Culinar » Reţetă de paste cu cârnaţi. De ce ingrediente ai nevoie
Reţetă de paste cu cârnaţi. De ce ingrediente ai nevoie

Reţetă de paste cu cârnaţi. De ce ingrediente ai nevoie

29 apr. 2020, 13:56,
în Culinar

Fie că sunt proaspeţi, fie că sunt afumaţi, cârnaţii pot fi vedeta multor preparate. De ce să te limitezi să-i prepari doar fripţi sau prăjiţi? Încearcă-i în aceste combinaţii savuroase!

Ingrediente:

500 g paste, după preferinţă
500 g cârnaţi semiafumaţi, groşi
1 lingură ulei

Pentru sos:

200 ml smântână lichidă
50 g parmezan
pătrunjel tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Când sunt gata le scurgi şi le pui într-un castron. Între timp, tai cârnaţii felii şi îi prăjeşti în puţin ulei, într-o tigaie. Când sunt bine rumeniţi, îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Pui smântâna într-o crăticioară, la foc mic, şi adaugi parmezanul ras. După ce dă într-un clocot stingi focul. Torni sosul peste paste, adaugi cârnaţii şi decorezi cu pătrunjel verde tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 noiembrie 2024
28 noiembrie 2024