Reţetă de ouă umplute cu pate – Din ce faci umplutura
Pentru masa de Paşte îţi recomand astăzi o reţetă de ouă umplute cu pate. Sunt delicioase, uşor de preparat şi uşor de digerat. Ba chiar creează dependență. Citeşte reţeta de mai jos, notează-ţi pe lista de cumpărături ingredientele pe care nu le ai, apoi hai la magazin.
Orice reţetă de ouă umplute cu pate este ideală pentru cei care sunt începători în ale gătitului. Nu trebuie să coci nimic la aragaz, nici să prăjeşti. Tot ce trebuie să faci e să fierbi ouăle şi apoi să le umpli cu crema făcută în prealabil. Spor la gătit şi poftă bună!
Reţetă de ouă umplute
Lista pentru aceste ingrediente este scurtă. Aproape toate ingredientele le ai deja, cu siguranţă, în bucătărie. Poţi alege pate de pasăre sau pate de porc. Totul depinde de gustul fiecăruia. Mare atenție la ouă. Asigură-te că ai ouă proaspete, de țară. Acestea au gust mult mai bun decât produsele din magazine.
Ingrediente:
- 7 ouă
- 1 cutie de pate de porc
- 1 lingura smântână cu consistență
- 6 gălbenuşuri
- puţin unt
- 2 linguri muştar
- 1 legătura mărar
- 1 legătura pătrunjel
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare rețetă de ouă umplute cu pate:
Mai întâi fierbe ouăle. Ai grijă ca în apa din ibric să pui şi o linguriţă de sare, pentru a-ţi fi mai uşor să cojeşti ouăle. Lasă-le să fiarbă în jur de 10-12 minute sau până când crezi că ajung la consistența dorită de tine. Ideea este să fie totuşi destul de ferme. După aceea se scot din apă fierbinte şi se ţin în apă rece.
Când sunt suficient de reci cât să le poţi ţine în mână, curăţă-le de coajă. Taie-le în jumătăţi. Gălbenuşurile pune-le într-un bol. Freacă-le bine cu muştarul, smântâna, pateul de porc, piperul proaspăt măcinat şi sarea. Spală verdeața şi scutur-o bine, ca să elimini surplusul de apă din ea. Mărarul toacă-l mărunt şi adaugă-l în umplutură.
Pune în fiecare jumătate de albuş câte o linguriţă din compoziţie, apoi decorează cu câte o frunză de pătrunjel proaspăt. Baga tava în frigider, până în momentul servirii.
Pentru o reţetă de ouă umplute cu pate poţi folosi şi maioneză sau ceapă verde, tocată mărunt. Iată cum prepară Jamila ouăle umplute:
Tot pentru masa de Paști este ideală și friptura de miel la tigaie. Secretul ei constă în marinare.