Rețetă de musaca ca la bunica. Un preparat tradițional savuros și delicios
Rețeta de musaca ca la bunica este un preparat tradițional delicios și savuros. Aceasta se prepară rapid și se servește caldă alături de o salată sau murături. Mâncarea se va prepara din carne tocată de porc, însă puteți opta și pentru cea de pui sau un mixt între cele două pentru a fi mai dietetică.
Preparatul poate fi servit atât la prânz, cât și la cină. Musacaua este printre cele mai sățioase tipuri de mâncare și poate fi gătită la orice ocazie, având un aspect plăcut. Totodată, tochitura ardelenească este o altă rețetă tradițională ce este îndrăgită de toți românii.
Rețetă de musaca ca la bunica, ingrediente
Musacau este un preparat din carne tocată ce este îndrăgită de majoritatea persoanelor. Aceasta se gătește doar din câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână în casă. Rețeta este gata în aproximativ o oră. Pentru un gust savuros și tradițional, musacaua se va pregăti din două kilograme de cartofi, 500 grame suc de roșii, 400 grame de smântână, 3 ouă, un kilogram de carne porc, 4 roșii și 4 cepe. De asemenea, pentru un gust proaspăt, bunica adăuga și câteva fire de mărar și pătrunjel în compoziție. Condimentarea rețetei se va face cu sare, piper și boia dulce de ardei. După cum puteți observa, ingredientele necesare sunt clasice.
Cu toate că gătirea rețetei nu este complicată, trebuie să urmați niște pași pentru a obține o mâncare cu aceeași aromă ca la bunica acasă. Musacaua se poate servi alături de o salată de legume, de varză sau de murături. Aceasta se poate consuma caldă, dar poate fi și reîncălzită. Rețeta poate fi reinterpretată după gustul fiecăruia, însă pentru o mâncare ca cea a bunicii se recomandă să se respecte întocmai instrucțiunile.
Cum se prepară rețeta de musaca
Primul pas va fi fierberea cartofilor. Vor fi spălați în prealabil, apoi se vor lăsa timp de 20-30 minute, cu tot cu coajă la fiert. Ulterior, se vor lăsa la răcit, apoi vor fi curățați și tăiați felii. Să aveți în vedere că grosimea acestora trebuie să fie medie. După ce terminați de curățat și tăiat cartofii, veți începe să preparați compoziția. Ceapa se va toca mărunt, apoi se va căli în 2-3 linguri de ulei până va deveni translucidă. În timpul respectiv, adăugați și un praf de sare. Când observați că leguma începe să devină transparentă, se va pune carnea tocată de porc împreună cu sucul de roșii și se amestecă. Compoziția pentru musaca va fi lăsată timp de jumătate de oră pe foc, apoi se va condimenta cu sare, piper și boia dulce după gust.
La final, se vor toca câteva fire de pătrunjel și mărar și se vor adăuga în compoziție. Când este gata se va lua de pe aragaz și veți începe să asamblați mâncarea. Veți avea nevoie de o tavă suficient de mare sau de un vas termorezistent. Acesta se va unge cu ulei de măsline sau unt. Se va pune un strat de cartofi, apoi un strat de carne tocată și veți repeta procesul până la ultimul strat de cartofi. Într-un bol se va amesteca bine smântână împreună cu ouăle, apoi se va turna deasupra mâncării. Pentru un plus de prospețime se pot presăra câteva fire de pătrunjel și mărar. De asemenea, opțional se pot pune și câteva felii de roșii. Tava va fi pusă în cuptorul preîncălzit, timp de 35-45 de minute.
Rețeta de musaca ca la bunica este un preparat delicios și savuros. Aceasta se prepară doar din câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. O prăjitură aromată și delicioasă ce vă va aminti de gustul copilăriei este plăcinta cu mere ca la bunica acasă.