Rețetă de langoși simpli. Un deliciu tradițional perfect pentru mesele în familie

de: BZI.ro
08:26, 23 oct. 2023

Multe gospodine pricepute în bucătărie vor să afle care este cea mai bună rețetă de langoși simpli. Langoșii sunt gustoși, pufoși și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un deliciu tradițional perfect pentru mesele în familie.

Rețetă de langoși simpli

Când vine vorba de preparatele tradiționale savuroase și aromate, făcute rapid acasă, cu doar câteva ingrediente, se află și gustoasa rețetă de langoși simpli. Langoșii sunt ideali la micul dejun alături de un pahar cu lapte sau cu iaurt, dar la fel de bine pot fi serviți și pe timpul zilei cu smântână sau cașcaval răzuit.

Langoșii pot fi făcuți ca desert, dar și ca aperitiv, dacă adăugăm puțin usturoi și smântână. Langoșii sunt perfecți la mesele de sărbătoare, dar merg de minune la orice masă, alături de alte delicii.

Pe lângă acest deliciu, putem face pentru cei dragi și niște gogoși simple cu iaurt și drojdie proaspătă. Pentru iubitorii de preparate tradiționale ca pe vremea bunicii, ideale sunt niște cornulețe cu borș și ulei. Acestea sunt fragede, gustoase și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Cum să pregătești pentru cei dragi un adevărat deliciu

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște langoși simpli vom avea nevoie de 750 g de făină, 450 ml de apă caldă, 30 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, ingrediente necesare pentru aluat, iar pentru prăjit vom folosi 500 ml de ulei.

Pentru servit vom folosi smântână, cașcaval ras și pentru un plus de savoare 3 căței de usturoi. Mai întâi se pregătește drojdia pentru aluatul de langoși. Se pune drojdia într-un bol și se adaugă zahărul împreună cu 3 linguri de apă caldă și 1 lingură de făină. Se amestecă toate ingredientele foarte bine apoi se lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.

Întte timp se pune făina într-un vas mare împreună cu sarea și se face o adâncitură la mijloc. În golul făcut se toarnă drojdia apoi treptat apa caldă apoi se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Aluatul de langoși trebuie să aibă o consistență moale pentru a ieși langoșii pufoși, gustoși și aromați.

După ce aluatul stă la dospit 30 de minute, se pune într-o tigaie uleiul la încins apoi se rup bucăți din aluat și se formează bile apoi se aplatizează pentru a obține foi rotunde și de grosime potrivită. Se scufundă langoșii în tigaia cu ulei încins și se lasă la prăjit pe ambele părți. Când sunt gata, se scot langoșii rumeniți pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. La final vom obține niște langoși pufoși și incredibil de gustoși.

Langoșii pot fi presărați cu zahăr, pot fi serviți cu smântână sau cu cașcaval răzuit. Acest deliciu culinar este perfect pentru orice ocazie. Este ideal de servit la micul dejun, dar și pe timpul zilei alături de alte bucate alese. Langoșii pot fi preparați simpli, cu brânză, cu smântână sau cu dulceață, în funcție de preferințe.