Rețetă de gogoși pufoase fără drojdie și fără lapte – Trucuri
Pentru zilele de post ori dacă nu ţi-ai făcut cumpărăturile încă, îţi recomand o reţetă de gogoşi pufoase fără drojdie şi fără lapte. Deşi lipsesc aceste două ingrediente, să ştii că deşertul va avea gust bun. Pentru servire îţi recomand să foloseşti nişte zahăr pudră, dar şi magiun de prune. Gustul dulce-acrişor răsfaţă papilele gustative!
Această reţetă de gogoşi pufoase fără drojdie şi fără lapte are lista de ingrediente destul de mică. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 35 ml ulei
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- esență de vanilie
- zahăr pudră
- 200 ml apă
- sare
Mod de preparare:
Prima dată trebuie să dizolvi drojdia în 3-4 linguri de apă călduţă. Apoi adaugă peste ea o lingură de zahăr. Amestecă bine, până când se topeşte complet zahărul.
Cerne făina şi pune-o într-un lighean. Fă o gaură în mijlocul ei. Pune în ea zahărul, zahărul vanilinat şi sarea. Adaugă treptat compoziţia lichidă şi amestecă, pentru omogenizare. Apoi încorporează uleiul, apa şi esenţa de vanilie. Amestecă bine şi frământă, până când aluatul se dezlipeşte uşor de pereţii ligheanului. Acoperă-l cu un prosopel curat şi lasă-l deoparte în jur de 20 de minute. Lăsând aluatul să crească un pic, te asiguri că gogoșile vor fi pufoase.
Presară după aceea nişte făină pe masa de lucru. Întinde aluatul într-o foaie mai subţire. Decupează din ea gogoşile, folosind o formă sau, pur şi simplu, un pahar. Încinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte gogoşile în ea, pe ambele părţi. Ca să se prăjească perfect, ai grijă ca intensitatea focului să fie domoală spre mică chiar.
Această reţetă de gogoşi pufoase fără drojdie fără lapte este ideală la micul dejun, alături de cafea sau ceai, dar şi pentru pachetul luat la muncă ori la şcoală. Dacă ai intoleranță la lactoză, poți prepara, în afară de gogoși, și niște clătite fără lapte. Poftă bună să aveţi!
Pentru alte idei, inspiră-te de aici: