Rețeta de gogoșari în sos de muștar și bulion. O bunătate în cămară!

de: Bianca
08:55, 07 nov. 2024

Rețeta de gogoșari în sos de muștar și bulion este o delicatesă perfectă pentru sezonul rece. Combinația dintre dulceața acestor legume, gustul acrișor al muștarului și bulionului oferă o explozie de arome în fiecare borcan.

Această rețetă de gogoșari în sos de muștar și bulion este o modalitate delicioasă de a păstra peste iarnă cărnoasele legume tomnatice, încât garantat, o veți găti anual de acum înainte. Trebuie să o faci și să o gătești doar o dată, pentru a deveni preparatul tău preferat.

Rețeta de gogoșari în sos de muștar și bulion

Gogoșarii în sos de muștar și bulion sunt o alternativă mai interesantă și deosebit de gustoasă la cei clasici, puși în oțet. Modul de pregătire este extrem de ușor și nu presupune petrecerea unui timp îndelungat în bucătărie.

Pentru această rețetă este nevoie de doar câteva ingrediente ieftine, ce se găsesc cu ușurință în orice magazin alimentar. Este nevoie de o singură oală mare în care să fiarbă totul și să se întămple magia, precum și de câteva borcane cu capace.

Dulci și cărnoși, acoperiți cu un sos fin și aromat, gogoșarii în muștar și bulion merg de minune lângă carne de porc, vită, miel sau pui, la cuptor sau pe grătar, lângă mâncăruri gătite, dar și pe platouri cu aperitive sau în sandviciuri ce altfel ar putea fi banale.

Pentru acest preparat numai bun de pus în cămară, aveți nevoie de 4 kilograme de gogoșari cruzi tăiați în felii, 250 ml de oțet, 250 ml de ulei, 250 ml de apă, 250 gr de zahăr, 400 gr de bulion, 4 linguri mari de muștar, două linguri mari de sare pentru murături, aproximativ o lingură de boabe de piper, trei sau patru foi de dafin.

Foarte importantă este și alegerea gogoșarilor, aceștia trebuie să fie tari, sănătoși și fără pete sau lovituri. Culoarea lor ar trebui să fie strălucitoare și uniformă. Încearcă să folosești gogoșari de dimensiuni similare pentru a obține o gătire uniformă în timpul procesului de fierbere.

Indicații de preparare

Primul pas constă în spălarea gogoșarilor. Apoi, se lasă la uscat și li se îndepărtează cotoarele, semințele și nervurile, aceștia se pot adăuga și în sosul de la spaghetele cu ton. Gogoșarii se taie în felii de aproximativ un cm grosime sau mai mult sau mai puțin, după preferința fiecăruia.

Este important ca gogoșarii folosiți în această rețetă să fie în stare bună pentru conservare. Aceștia trebuie să fie tari și impecabili, altfel, toată munca ar putea fi în zadar.

În afară de gogoșari, se pun toate ingredientele de mai sus într-o oală mare, adică oțetul, uleiul, apa, zahărul, bulionul, sarea pentru murături, boabele de piper și foile de dafin.

Se fierbe compoziția timp de o jumătate de oră, amestecând adesea. După aceea, se adaugă gogoșarii, se lasă la fiert și se amestecă din cinci în cinci minute, până când sosul se ridică deasupra.

Pentru a sigila capacele borcanelor umplute cu gogoșarii în sos de muștar și bulion, se pun borcanele sub o pătură și se lasă acolo timp de două sau trei zile, cu capacele în jos. Cine dorește, le poate fierbe într-o oală mare.

Este recomandat ca borcanele cu gogoșari în sos de muștar și bulion să fie lăsate măcat două săptămâni în cămară sau debara înainte de a le deschide, astfel încât gogoșarii să aibă timp să se mai înmoaie, înainte de a fi serviți.