Frittata cu arome îmbietoare de spanac, ceapă verde, brânză rasă şi ierburi aromatice. O idee de prânz sau de cină numai bună de pus în practică!
Ingrediente:
500 g baby spanac
6 ouă
½ legătură ceapă verde
100 g parmezan ras
50 g mozzarella rasă
100 ml lapte
½ legătură mărar
1 linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă busuioc uscat
1 lingură ulei de măsline
sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa verde, spălată şi tocată mărunt. Speli bine frunzele de spanac şi le adaugi peste ceapă. Ulterior, dai tigaia deoparte.
Într-un bol mare, spargi şi baţi ouăle cu lapte. Presari usturoiul pudră, busuiocul uscat, sare şi piper după gust, apoi adaugi mărarul tocat mărunt, brânza rasă şi caşcavalul ras.
Într-o tavă de copt rotundă, torni amestecul de spanac, apoi pe cel din ouă. Amesteci bine ingredientele. Laşi la cuptor 45-50 de minute până se rumeneşte. Serveşti preparatul cald.