Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar. Cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă
Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu de toamnă, putem alege savuroasa rețetă de dovlecel scăzut cu mărar. Acest preparat culinar este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul va fi garantat. Când vine vorba de preparatele cu dovlecel, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Iată cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă.
Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar
Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu o mâncare ușoară, gustoasă și aromată, ideală este rețeta de dovlecel scăzut cu mărar. Acest deliciu are o savoare aparte, fiind și o sursă bogată de vitamine. Acest preparat culinar este ideal pentru cei care sunt la dietă sau doresc să aibă un stil de viață sănătos.
Dacă vrem ca această mâncare să readucă la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Pe lângă acest deliciu cu dovlecel, gospodinele mai pregătesc în sezonul rece și cea mai bună zacuscă de fasole. Zacusca de fasole este pe lista bunătăților pentru cămară, alături de o delicioasă zacuscă de vinete cu ardei copți. Pentru iarnă, doamnele pregătesc tot felul de delicii cu legume sau cu fructe, care își păstrează proprietățile cât mai mult timp.
Mâncărica de dovlecel scăzut cu mărar este ideală la ceas de sărbătoare, fiind pe placul iubitorilor de preparate culinare tradiționale, făcute după rețeta de odinioară a bunicii.
Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu o mâncare delicioasă și sănătoasă
Pentru a pregăti acasă o mâncărică de dovlecel scăzut cu mărar, vom avea nevoie de un dovlecel, o ceapă, sare și piper, 3 linguri de smântână, o lingură de făină, o cană cu lapte și o legătură cu mărar verde.
Mai întâi se curăță dovlecelul de coajă și semințe apoi se dă prin răzătoare. După aceea se curăță ceapa și se taie mărunt, apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă ceapa la călit până când se înmoaie ușor apoi se adaugă dovlecelul ras. Se pune apa cât să acopere ceapa și dovlecelul, se adaugă sare și piper și se lasă la fiert la foc mic timp de 20 de minute.
După ce a fiert dovlecelul și a devenit moale, iar apa a scăzut, se adaugă jumătate din cantitatea de lapte și smântână. Se pregătește și un sos alb făcut din făină și restul de lapte, apoi se toarnă peste dovlecelul fiert.
Se amestecă foarte bine mâncărica de dovlecel să nu se formeze cocoloașe, iar la final se pune mărarul verde tăiat mărunt pentru a oferi un plus de savoare. Cu siguranță vom obține un preparat culinar gustos, aromat și sănătos. Mâncărica de dovlecel cu smântână și mărar se poate servi ca atare cu pâine proaspătă sau poate fi servită împreună cu niște chiftele de pui delicioase.
Mâncărica de dovlecel scăzut cu mărar este delicioasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un preparat culinar irezistibil. Acest deliciu este ideal la mesele festive alături de alte bunătăți tradiționale făcute ca în vremea de odinioară.