Rețeta de cheesecake japonez – Mai pufos ca barba lui Moș Crăciun
Ce zici de ceva bun de tot pentru masa de Revelion? Prepara un cheesecake japonez. Dacă respecţi reţeta, iese mai pufos că barba lui moş Crăciun!
Ingrediente:
- 60 g făină
- 90 g unt
- 13 albuşuri
- 130 ml lapte
- 100 g cremă de brânză
- 8 gălbenuşuri
- 60 g amidon
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Mai întâi topeşte untul, împreună cu cremă de brânză. După ce s-au omogenizat, toarnă peste ele laptele şi amesteca, pentru a se contopi. Ai grijă să nu se înfierbânte prea tare. Ia apoi cratiţa de pe foc.
Mixează bine gălbenuşurile, după care pune peste ele compoziţia făcută anterior. Trece prin sită faina şi pune-o în lighean. Adaugă şi amidonul şi omogenizează.
Bate spuma albuşurile cu zahărul vanilat şi zahărul clasic. După ce obţii o compoziţie ca de bezea, incorporează în mixul cu gălbenuşuri. Incorporarea e bine să o faci în trei paşi, cu ajutorul unei spatule.
Tapetează o tavă rotundă, cu pereţi înalţi, cu hârtie de copt. Ai grijă ca şi pereţii să fie acoperiţi cu hârtie. Toarnă compoziţia în ea şi coace la bain-marie, în cuptorul încins la 160 de grade celsius, timp de 25 minute. După aceea reduci temperatura la 140 de grade Celsius şi mai ţii în cuptor în jur de 50-55 de minute.
Când s-a copt, scoţi tava, laşi să se răcească puţin, apoi o răstorni din tava şi îndepărtezi hârtia de copt.