Rețetă de chec zebră cu chefir – Numai bună pentru copt astăzi
Pentru a da de pomană de Moşii de toamnă îţi recomand o reţetă de chec zebră cu chefir. I se spune aşa pentru că, la final, va avea dungi, dar gustul e absolut delicios. Prepară-l şi oferă-l unei vecine sau unui bătrân. Sigur se va bucura.
Important de spus e că nu ai ce greşi. Pui ingredientele de mai jos într-un bol, le amesteci, apoi compoziţia o bagi în cuptor. Aşadar, secretul e că… nu e nici un secret. Să vedem de ce ingrediente ai nevoie şi care este modul de preparare:
Ingrediente:
- 320 gr făină de grâu
- 120 gr chefir
- 2 linguri cacao
- 4 ouă
- 270 gr zahăr
- 1 lingură lapte
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare:
Mai întâi se amestecă sarea, făina cernută în prealabil şi praful de copt. Separat se bat ouăle cu zahărul. Când obţii o spumă fermă, adaugă uleiul şi chefirul şi omogenizează.
Pune apoi făina şi amestecă folosind o spatulă sau un tel. Împarte compoziţia în două. Într-una pune lingura de lapte. Omogenizează. În a doua pune cacaua. Omogenizează.
Unge cu puţin ulei o tavă de copt. Pune cele două compoziţii în straturi alternative. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 40 de minute. Ca să verifici dacă e coaptă bine, fă testul cu scobitoarea. Introdu o scobitoare în prăjitură, mai exact în mijlocul ei. Dacă iese curată, înseamnă că acest chec zebră cu chefir e gata. Dacă nu, mai lasă-l câteva minute în cuptor, apoi verifică-l iarăşi.
Pentru decor poţi prepara o glazură de ciocolată. De asemenea, întrucât creşte destul de mult, o poţi înjumătăţi pe orizontală, pentru a o umple cu cremă de vanilie.