Rețetă de chec pufos și delicios. De câte ingrediente ai nevoie pentru 2 tăvi?
Dacă ești în căutarea unei rețete de chec pufos și delicios, ai nimerit cum nu se poate mai bine! Iată de câte ingrediente ai nevoie pentru 2 tăvi de chec.
Checul este un desert pe care fiecare gospodină trebuie să îl încerce! Se prepară simplu, este economic și nu ai nevoie de praf de copt, pentru a obține un chec pufos. Rețeta prezentată în rândurile de mai jos este o rețetă veche, preluată de la bunica, în care ai nevoie de doar câteva ingrediente, pentru o prăjitură aromată și irezistibilă.
Nu uita să adaugi și puțină iubire!
Dacă îți plac rețetele noastre, încearcă și cea mai simplă rețetă de chec aperitiv.
Rețetă de chec pufos în 2 tăvi. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie?
Pentru a obține două tăvi de chec, ai nevoie de: zece ouă, 300 de grame de zahăr, 100 de grame de unt sau ulei, 250 de grame de făină, 25 de grame de cacao neagră, 100 de mililitri de lapte, un vârf de cuțit de sare și arome (vanilie, rom sau portocală).
Poți înlocui cacaua cu nuci, alune, migdale sau fructe proaspete ori uscate. Spor la gătit!
Mod de prepapare
Într-un bol încăpător, pune gălbenușurile, adaugă sarea și amestecă bine. Între timp, pune albușurile la bătut sau folosește un mixer, iar în momentul în care s-a format o spumă fină adaugă și zahărul. Când zahărul s-a dizolvat complet, vei obține o spumă tare și lucioasă.
Peste gălbenușuri adaugă o lingură de coajă de portocală rasă și o lingură de pastă de vanilie, apoi amestecă foarte bine (poți folosi și zahăr vanilat). Nu uita să adaugi, treptat, și untul topit sau uleiul, în timp ce amesteci (la fel ca la maioneză). Pune și laptele puțin câte puțin.
Peste albușurile bătute adaugă și amestecul de gălbenuș, lapte și unt, amestecă totul cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare, de jos în sus, potrivit recomandării făcute de Gina Bradea.
Împarte compoziția astfel: 2/3 albă și 1/3 colorată cu cacao. Pentru compoziția albă folosește 180 de grame de făină, iar la compoziția neagră pune cacao și restul de 70 de grame de făină. Nu uita să cerni cacaua și făina, apoi amestecă ușor, tot de jos în sus.
Coacerea checului
Din aceste ingrediente poți obține două tăvi mai mici de chec sau un chec mai mare. Tapetează tăvile cu hârtie de copt, adaugă un strat din compoziția albă, apoi unul din compoziția cu cacao, după care alternează, pentru a crea un efect de zebră.
Adaugă tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190-200 de grade Celsius. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute, iar pentru a verifica dacă sunt gata, se apasă ușor cu mâna deasupra. Te poți folosi și de testul scobitorii.
Când checul este gata, scoate tăvile din cuptor, lasă-le să se răcorească pe un tocător din lemn, apoi pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!