Ceara de epilare de casa: reteta
Reteta de ceara de epilare. Multe metode de indepartare a parului ajuta la lupta impotriva parului de sub brat, a celui de pe linia bikinilor, a picioarelor si a altor parti ale corpului: lama, epilator electric, laser, lumina pulsata, crema depilatoare, benzi de ceara etc. Epilarea cu ceara fierbinte sau ceara orientala ramane printre cele mai durabile si naturale tehnici de indepartare a parului, precum si cele mai putin dureroase. Cu toate acestea, reteta de ceara de casa pentru epilare poate fi complicata. Foarte des, ceara este imposibil de utilizat pentru indepartarea parului: prea tare, prea moale, arsa. Iata o reteta de ceara pentru epilarecare sigur va va reusi!
Ingredientele
430 g zahar alb (puteti incerca sa utilizati alte zaharuri, dar acest lucru ar putea modifica raportul lichid / zahar)
60 ml suc de lamaie
30 ml de apa
6 g sare
Vas de sticla
Optional: termometru de cofetarie sau patiserie
Reteta de ceara de epilare. Pasii
Mai intai, puneti toate ingredientele intr-o cratita, fara a amesteca, la foc mediu. Amestecarea ar putea provoca cristalizarea zaharului in jurul marginilor tigaiei. Nu incalziti prea tare caci lichidele se vor evapora prea repede.
Cand incepe sa se incalzeasca, rotiti usor tigaia pentru a amesteca ingredientele. Apoi, lasa totul sa se prepare pana ajunge la culoarea mierii. In general, dureaza 5 minute, iar termometrul ajunge la 126°C.
Turnati-l imediat in borcanul de sticla incalzit anterior in apa fierbinte. Acest lucru va impiedica sa se crape borcanul. In plus, este important sa indepartati rapid ceara din tigaie, unde ar putea continua sa se intareasca.
Apoi luati o lingura de ceara si refrigerati-o. Dupa ce este rece, verificati textura acesteia care ar trebui sa semene cu cea a unei gume de mestecat usor lipicioase. Daca este prea moale, gatiti ceara inca 30 de secunde. Lasati sa se raceasca inainte de a o folosi pe piele (in mod ideal parul trebuie sa fie scurt, de 5 pana la 6 mm).
Cum sa folosesti ceara de epilare de casa?
Aceasta ceara se pastreaza la nesfarsit la frigider si se inmoaie in cuptorul cu microunde inainte de utilizare. Pentru a face acest lucru, incalziti la 15 secunde, verificand intre fiecare incalzire. Poate fi reutilizata de mai multe ori pana nu se mai lipeste. Ceara de zahar poate fi aplicata cu o spatula de lemn sau cu mana, pentru cele mai bune rezultate, in directia opusa parului.
Daca ceara este prea tare, acesta este adesea un semn al gatitului excesiv de lung. In acest caz, va trebui sa adaugati suc de lamaie. Apoi fierbeti 1 – 2 minute. Daca este necesar, incepeti sa adaugati din nou lamaie si puneti din nou la fiert. Data viitoare, gatiti pentru o perioada mai scurta si nu lasati ceara sa se raceasca in tigaie!
Daca ceara de casa este prea moale sau lichida, este mai bine sa o puneti din nou la gatit cateva minute.