Rețetă de borș din tărâțe de grâu. Trucuri care te vor ajuta să obții un borș de casă acru și aromat
Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună rețetă de borș din tărâțe de grâu. Dacă vrem să pregătim niște ciorbe delicioase cu carne, legume și verdețuri proaspete, trebuie să facem mai întâi un borș acrișor. Borșul se face cu câteva ingrediente alese cu grijă, însă pentru a-și păstra savoarea trebuie să depozităm borșul la loc uscat și răcoros. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un borș de casă acru și aromat.
Rețetă de borș din tărâțe de grâu
Când vine vorba de savuroasele ciorbe de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi niște ciorbe gustoase, făcute după rețetele tradiționale, trebuie să facem mai întâi un borș de casă acru.
Pentru acesta avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Borșul poate fi făcut din tărâțe de grâu, din huște sau din drojdie. Rețetele pot fi adaptate după gust și preferințe.
Borșul de casă are o savoare deosebită și ne va ajuta să obținem cele mai bune ciorbe. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face la mesele în familie și un borș de perișoare moldovenesc. Acesta merge de minune la orice ocazie alături de alte bucate alese.
La ceas de sărbătoare putem face și o piftie de porc sau de pui. Aceasta este nelipsită de la masa de Crăciun sau de Revelion. În perioada sărbătorilor de iarnă nu trebuie să lipsească de la masă și o ciorbă gustoasă cu carne.
Cum să pregătești acasă un borș acru și gustos
Dacă vrem să facem acasă un borș din tărâțe de grâu vom avea nevoie de 2 căni de tărâțe de grâu, 1 cană de făină de porumb, 4 felii de pâine neagră, 6 frunze de cireșe amare, făină de mălai și făină de grâu pentru a face huște.
Mai întâi se pun două căni de tărâțe de grâu într-un vas și se pune apă rece. Se clătește tărâța apoi se pune într-un borcan mare. După aceea se pun tărâțele de grâu uscate în apă rece în borcan apoi se strecoară apa și se pun tărâțele clătite înapoi în borcanul gol.
Se adaugă după aceea 1 cană de făină de porumb și se umple borcanul cu 2 litri de apă caldă. Se amestecă foarte bine apoi vom pune în borcan patru felii de pâine neagră. Se amestecă din nou și se lasă borcanul până a doua zi la loc uscat și răcoros.
Următoarea zi borșul va începe să fermenteze. Se amestecă borșul timp de câteva zile până când se acrește. După trei zile borșul a fermentat și a devenit acrișor. Se toarnă borșul în sticle și se depozitează la rece. Huștele rămase se păstrează pentru a face alt borș de casă.
Borșul de casă din tărâțe de grâu este ușor de pregătit acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Cu borș de casă acrișor vom obține cele mai bune ciorbe cu carne sau cu legume.