Rețeta de borș de pește ideală. Cum se prepară deliciul acesta
Pentru weekend avem o propunere: rețeta de borș de pește ca la mama acasă. Este gustos, aromat şi săţios. Se face rapid şi, în plus, poţi folosi mai multe tipuri de peşte. Mai mult, îl poţi servi cu ceapă verde tocată mărunt şi cu pătrunjel sau leuştean. Nu ai nevoie decât de puţine ingrediente.
Chiar şi dacă eşti începător în ale gătitului, reţeta de borş de peste îţi va ieşi cu gust bun. Prepară-ţi câteva porţii chiar astăzi şi vei avea mâncare pentru tot weekendul. Bineînţeles, în afară de această reţetă, mai poţi încerca şi o salată boeuf. Găseşti ingredientele şi modul de preparare mai jos.
Reţeta de borş de peste – Mod de preparare
Iată ce uşor poţi face un borş ca la mama acasă.
Ingrediente:
- 1,5 kg peşte de mai multe feluri (caras, crap, cap de somon)
- 1 litru borş de putină
- 3 litri apă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 500 gr bulion
- 1 lingura de sare grunjoasă
- 1 legătură de leuştean
Mod de preparare:
Prima dată spala bine bucăţile de peşte. Pune apă într-o oală, la foc potrivit, cu puţină sare grunjoasă. În momentul în care începe să fiarbă, pune peştele şi lasă-l să fiarbă în jur de 20 de minute. Când se formează spumă, ia-o cu o paletă şi arunc-o. Scoate apoi bucăţile de pește şi pune-le într-un bol. Strecoară lichidul din oală, ca să nu fie oase rămase.
Curăţă şi spală morcovul, ardeiul, ceapa şi ţelina. Taie-le în bucăţi mai mici şi pune-le în oală. După ce fierb în jur de 10 minute, adaugă peştele şi bulionul. Amestecă uşor şi mai lasă la fiert încă 10-15 minute.
Separat fierbe borşul, iar în momentul în care e gata, toarnă-l peste ciorba din oală. Lasă să dea un clocot, apoi opreşte focul. Serveşte borşul de peşte cu pătrunjel sau leuştean spălat şi tăiat mărunt.
Salata boeuf – Rețeta pentru pretențioși
Este ideală, indiferent de ocazie.
Ingrediente:
- 500 gr carne de vită
- 1,5 kg cartofi
- 800 gr morcovi
- 250 gr mazăre din conservă
- 3-4 castraveţi muraţi
- 2 gogoşari muraţi
- maioneza, după gust
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Mai întâi curăță cartofii şi morcovii. Spală-i şi pune-le la fiert. Carnea fierbe-o într-un vas în care ai pus şi ţelină, pătrunjel şi păstârnac. Astfel, îi va da un gust mult mai bun. Taie în cubuleţe legumele fierte şi amestecă-le cu maioneza şi cu mazărea din conservă. Asigură-te că mazărea este bine scursă de zeama din conservă. La final adaugă gogoşarii şi castraveţii muraţi, şi ei tăiaţi în bucăţi mai mici. Poţi decora cu frunze de pătrunjel.
Pentru maioneză foloseşte ouă proaspete. Astfel, salata boeuf va avea gust şi mai bun.