Rețeta de biscuiți simpli, fără zahăr, ideali pentru copiii pofticioși. Merg de minune cu cafea sau lapte și se fac din doar câteva ingrediente!
Într-o lume în care atenția acordată sănătății și alegerea unor opțiuni alimentare mai echilibrate devin din ce în ce mai importante, biscuiții fără zahăr sau deserturile sunt din ce în ce mai căutate. Aceste fursecuri se fac repede și sunt perfecți și pentru cei care vor să slăbească.
Acești biscuiți delicioși sunt ideali pentru persoanele care suferă de diabet, pentru copii, dar și pentru persoanele care pur și simplu au ales să elimine zahărul procesat din dieta lor. Sunt dulci, fragezi și merg de minune lângă o ceașcă de cafea, lapte sau ceai.
Rețeta de biscuiți simpli, fără zahăr
Biscuiți simpli, fără zahăr, dar dulci, care nu conțin îndulcitori, iar cei mici îi adoră. Dacă ai poftă de ceva dulce și sănătos, sau pur și simplu nu știi ce să le mai dai copiilor să mănânce la desert, această rețetă te va salva. Biscuiții aceșta se prepară într-o clipită și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Fără făină și zahăr, acești biscuiți sunt prietenoși cu ditele low-carb și cu cele care pun accentul pe reducerea consumului de zahăr adăugat. Rețeta simplă și rapidă face ca prepararea lor să fie la îndemâna oricui, indiferent de abilitățile în bucătărie. De asemenea, trebuie să știi că există și alimente care ajută drenajul limfatic.
Iată de ce ingrediente ai nevoie ca să prepari acest dulce: 2 căni de fulgi de ovăz, 2 banane coapte, 1/2 cană de unt de migdale sau unt de arahide, 1/4 cană de lapte de migdale sau orice alt lapte vegetal, 1 linguriță de extract de vanilie, 1/2 cană de fulgi de cocos (opțional), 1/2 cană de nuci sau migdale măcinate (opțional) și o jumătate de cană de ciocolată neagră, fărâmițată.
Indicații de preparare
Primul pas constă în încălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius și pregătirea unei tăvi de copt cu hârtie pergament. Într-un bol mare, zdrobiți bananele cu o furculiță și adăugați untul de arahide sau migdale, laptele de migdale și extractul de vanilie. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.
Pune fulgii de ovăz în amestecul de banane, adăugând, opțional, fulgii de cocos și nucile măcinate. Amestecați până când toate ingredientele sunt bine combinate.
Adăugați apoi ciocolata neagră fărâmițată în aluat și amestecați pentru a distribui uniform. Luați porții de aluat și formați biluțe, așezându-le pe tavă. Aplatizați ușor fiecare biluță pentru a obține forma de biscuiți. Dacă vă confruntați cu balonare sau constipație, este foarte important să știți care este primul ajutor în caz de indigestie.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 12 – 15 minute sau până când marginile devin aurii. Acești biscuiți nu sunt doar o alternativă sănătoasă la variantele încărcate cu zahăr și făină albă, ci și o modalitate delicioasă de a integra alimente echilibrate în rutina zilnică. Fără a sacrifica gustul, această rețetă simplă demonstrează că opțiunile sănătoase și hrănitoare pot fi la fel de delicioase și satisfăcătoare.
Indiferent dacă ești într-o perioadă de dietă sau doar încerci să faci alegeri alimentare mai sănătoase, acești biscuiți fără zahăr sunt o alegere inteligentă.