Rețeta bunicii pentru un magiun de prune delicios. Cum să pregătești acasă un magiun aromat și gustos

de: BZI.ro
15:20, 26 sept. 2022

Tot mai multe gospodine folosesc rețeta bunicii pentru un magiun de prune delicios. În plin sezon de toamnă, doamnele pregătesc tot felul de bunătăți pentru cămară. Nelipsit este și magiunul de prune făcut ca în vremea de odinioară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă un magiun aromat și gustos.

Rețeta celui mai bun magiun de prune

Când vine vorba de dulcețuri, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la dulceața de cireșe, zarzăre, caise, vișine, până la savurosul gem de mere, gutui sau magiunul de prune, toate sunt pe placul multora dintre noi. Pentru a ne bucura de gusutul acestor bunătăți chiar și pe timpul iernii, doamnele pregătesc tot felul de delicii la borcan, depozitate cu grijă în cămară sau la frigider.

Magiunul de prune este gustos, aromat și ușor de făcut acasă. Acesta poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca umplutură pentru niște prăjituri de casă fragede, cremoase și savuroase. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține cel mai bun magiun de prune, ce își va păstra aromele mai mult timp.

Pe lângă acest deliciu, gospodinele mai pregătesc pentru cămară și niște murături țărănești dulci-acrișoare. Mai mult, nu trebuie să lipseasă în sezonul rece și un compot delicios. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert inedit în plin anotimp de toamnă, putem folosi fructe de sezon pentru a pregăti o delicioasă și rafinată prăjitură cu gutui caramelizate.

Trucuri simple pentru a obține un magiun gustos și aromat

Pentru a pregăti acasă un magiun de prune delicios vom avea nevoie de 5 kg de prune bine coapte, 500 g de zahăr, 500 g de nucă măcinată, 1 lămâie și 2 pliculețe de zahăr vanilat.

Mai întâi se spală bine prunele, se lasă la scurs apoi se scot sâmburii. Într-o oală mare se pun prunele apoi zahărul și se dă la foc mediu. Se mestecă foarte bine și încontinuu cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi prunele de oală și se îndepărtează spuma care se formează. Când magiunul începe să se îngroașe ușor, se adaugă nuca măcinată apoi zeama de la o lămâie.

Se amestecă din nou și se adaugă zahărul vanilat pentru un plus de savoare. Când este gata, se ia magiunul de pe foc și se pune fierbinte în borcane sterilizate. Cu siguranță vom obține un magiun aromat, gustos și sănătos. Borcanele cu magiun se învelesc cu prosoape groase și se lasă la răcit. După aceea, se depozitează la loc uscat și răcoros în cămară.

Pentru a împiedica apariția unui strat de mucegai deasupra magiunului, gospodinele adaugă o aspirină în timpul fierberii. Dacă magiunul este fiert suficient, acesta nu va mai avea nevoie de conservant.

Magiunul de prune făcut după rețeta tradițională a bunicii este gustos și aromat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, magiunul își va păstra savoarea și proprietățile mai mult timp. Acest deliciu poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la prepararea unor prăjituri de casă delicioase.