Reţea de amploare din Franța care se ocupa cu vaccinări fictive, destructurată de procurori

de: BZI.ro
13:39, 27 ian. 2022

România nu este singura țară care se confruntă cu vaccinările fictive. De exemplu o rețea de amploare din Franța a fost destructurată de procurorii care au constatat faptul că se ocupa cu vaccinări fictive.

Datele publicate de oficiali arată faptul că rețeaua ar fi generat zeci de mii de certificate de vaccinare false. Totuși, modul este diferit față de cel autohton, vorbim de o fraudă informatică nu de complicitatea medicilor.

O rețea de amploare din Franța care se ocupa cu vaccinările fictive, destructurată de procurori

Așadar, conform anchetatorilor francezi, rețeaua a generat 62.000 de documente de vaccinare fictivă. Procurorii care au destructurat rețeaua au constatat faptul că sunt trei suspecți care au vârste cuprinse între 22 și 29 de ani. Modul lor de operare era unul informatic.

Concret, vorbim despre faptul că tinerii au piratat datele a 35 de medici și au generat dovezi false care arătau că persoana în cauză se vaccinase împotriva COVID-19.

După ce reușeau să falsifice documentele, tinerii hackeri scoteau datele și le vindeau pe internet, direct sau prin intermediari. Ilegalitatea a fost descoperită după ce o companie de asigurări de sănătate a constatat faptul că sunt mii de vaccinări care au o singură asistentă notată în documentație. Aceștia au arătat faptul că asistentă cu pricina nu fusese implicată în campania de vaccinare.

În urmă cu câteva zile, Guvernul francez a menţionat faptul că pe teritoriul țării se estimează că existând în circulație peste 200.000 de certificate false de vaccinare. Totuși, pentru că francezii au decis ca vaccinarea completă să fie în momentul în care persoană își face a treia doză, multe dintre certificate au devenit irelevante.

În România vaccinarea fictivă se face cu complicitatea medicilor

Vaccinarea fictivă este prezentă și pe teritoriul României dar are un alt mod de operare. Așadar, vorbim despre faptul că procurorii au constatat că mulți medici sunt complici la o ilegalitate care se pedepsește cu închisoare.

Concret, cel mai recent caz pe care îl putem da drept exemplu s-a produs în judeţul Iași unde un medic care a fost premiat de Instituția Prefectului pentru că a convins aproape un sat întreg să se vaccineze, este acum acuzat de faptul că ar fi vaccinat fictiv mai multe persoane. Medicul de familie din comună Ciohorăni, Daniela Bejan, a fost reţinută inițial pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestată preventiv pentru 30 de zile:

Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice. Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. (…) explicau la acel moment procurorii.