Reputatul medic Octavian Dumitru Unc a murit răpus de COVID! Era un membru important al Academiei Oamenilor de Știință
Este doliu în lumea medicală din România. Un reputat medic din Constanța , membru important al Academiei Oamenilor de Știință a murit. Octavian Dumitru Unc, medic din Constanța dar şi un reputat profesor a murit după ce s-a infectat cu COVID
Anunţul trist a fost faptul pe reţelele de socializare, iar lumea medicală s-a aflat în şoc după ce reputatul doctor nu a putut lupta cu boala care face ravagii în întreaga lume.
Medicul s-a stins din viaţa după o suferinţă provocată de Coronavirus
Octavian Dumitru Unc a murit după o suferinţă provocată de Coronavirus. Acesta era un important membru al Academiei Oamenilor de Știință dar şi membru unei societăţi de profil medical din Franţa. Era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni medici chirurgi din Constanța şi era şi fondatorul unei clinici private. Decesul a survenit în dimineaţa zilei de sâmbătă după o lungă suferinţa.
Interesant este faptul că decesul a survenit la scurt timp după ce s-a infectat cu virusul COVID. După ce a fost internat la spital, starea lui de sănătate s-a agravat într-un scurt timp, iar în pofida tratamentului administrat, viaţa lui nu a mai putut fi salvată
“Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideţi toţi, fiecare după cum putem, să ne rugăm împreună în această seară. 5 minute, între 00:00 – 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dansul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate”, se arată într-un mesaj postat vineri, aproape de miezul nopţii, pe pagina de socializare a medicului.
Profesorul Dumitru Unc a avut o carieră ireproşabilă
Cariera profesorului Dumitru Unc este una ireproşabilă. Aceesta a fost instruit la vechea şcoală de medicină şi Chirurgie din Bucurest, iar mentorul lui a fost ctitorul Facultăţii de Medicină din Constanța , participând la toate premierele naţionale sau locale care s-au produs în ultimii ani în chirurgia din Constanța . În altă ordine de idei, acesta s-a făcut remarcat şi prin faptul că s-a concretizat munca prin deschiderea unei clinici private, clinica ce are în prezent peste 52 de angajaţi şi care a devenit un simbol al judeţului amintit mai sus dar şi din Dobrogea. Aceasta clinică a fost prima de provil din întreaga regiune.
În altă ordine de idei, medicul Octavina Dumitru Unc a fost timp de aproape 3 ani şi jumătate, intre perioada 2011-2014, şeful Clinitii de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Constanța . În perioada în care acesta a condus unitatea spitalicească, secţia din subordinea lui s-a clasat mereu pe primurile locuri din punctul de vedeere al eficienţei şi a îndeplinirii tututor indicatorilor. În întreaga activitate a avut în grijă peste 20.000 de pacienţi şi a activat ca şi cadru didactic încă din 1990, de la înfiinţarea Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius din Constantă.
Prof. dr. Octavian Dumitru Unc s-a format la vechea școală bucureșteană de medicină și chirurgie. El a preluat din avântul ctitorului facultății de medicină din Constanța , prof. dr. Vasile Sârbu, și a participat la toate premierele naționale și locale care s-au desfășurat în ultimii 30 de ani în chirurgia constănțeană. A deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, iar unitatea medicală are, în prezent, 52 de angajați, relatează antena3.ro.
A fost șeful Clinicii de Chirurgie din Spitalul Județean Constanța
Timp de trei ani și jumătate a fost între 2011-2014 șeful Clinicii de Chirurgie din Spitalul Județean Constanța ,
Ca împlinire academică, a fost votat și acceptat, în unanimitate, în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, for din care fac parte doar câțiva medici sau chiar profesori din Constanța , dar, din 2010 și în cadrul Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei și Tehnici din cadrul Academiei Române.
Prof. dr. Octavian Dumitru Unc era membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, unde a obținut un premiu. A fost ales membru și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie sau Societatea Română de Istorie a Medicinei.