Renovarea locuinței. 8 idei pentru a o face pe cont propriu

de: Radu Vasiluta
13:55, 12 nov. 2019

Renovarea locuinței. Pentru a obține rezultatele dorite, există o ordine logică în care trebuie întreprinse lucrările de renovare a unei case.

Renovarea casei tale nu trebuie să implice neapărat ajutorul primit din partea unor specialişti. Într-o mai mică sau mai mare măsură, chiar şi tu poţi porni în acest demers, atâta timp cât îţi iei precauţiile necesare.

Renovarea locuinței

Renovarea unei case poate fi destul de costisitoare şi poate dura mult timp. Lăsaţi aceste impedimente la o parte şi faceţi-vă curaj să vă renovaţi pe cont propriu locuinţa.

Iată carte sunt principalii pași care trebuie urmați:

1. Zugrăviţi-vă singuri pereţii, pentru a împrospăta aspectul încăperilor şi aerul din locuinţa.

Recondiționați gresia

2. Aplicaţi chit de acoperire a petelor de pe gresie pentru a o renova şi pentru a evita înlocuirea acesteia.

3. Aplicaţi un strat de vinilin adeziv pe gresie, pentru a o readuce la viaţă, evitând înlocuirea acesteia.

4. Aplicaţi spoturi de lumină pe tavan, deoarece acestea sunt o alternativă economică la lustrele scumpe. Fiind mobile, ele pot fi înlăturate şi remontate atunci când doriţi să vopsiţi tavanul.

Renovarea locuinței. Scăpați de jaluzele

5. Înlocuiţi jaluzele cu perdele, care sunt mai uşor de curăţat şi de întreţinut. În plus, acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori şi texturi. Așadar, puteţi opta pentru unele care să se potrivească stilului şi designului locuinţei.

Un aer proaspăt în bucătărie

6. Înlocuiţi mânerele dulapurilor din bucătărie, pentru a împrospăta aspectul mobilei. Dacă aceasta se afla în condiţie relativ bună nu trebuie neapărat să o schimbaţi.

7. Renovarea locuinței. Vopsiţi blaturile mobilierului din bucătărie, cu o vopsea specială cu efect de laminare, pentru a le renova uşor şi ieftin.

8. Împrospătaţi aspectul mobilei de lemn din locuinţa, prin aplicarea unui strat de vopsea specială, în culoarea dorită şi veţi economi timp şi bani.