Remedii naturiste pentru gripă și răceală. Ce leacuri din bătrâni mai funcționează și astăzi
Remedii naturiste pentru gripă și răceală. Se apropie sezonul rece în care va trebui să ne luptăm cu din ce în ce mai mulți viruși. Dincolo de temutul SARS-CoV-2, se vor reactiva aproape două sute de viruși care ne pot provoca banale răceli ori chiar îmbolnăviri mai serioase. dacă nu sunteți adepții medicamentelor, gripa și răceala pot fi combătute și cu remedii naturiste. Astfe, anumite leacuri din bătrâni sunt la fel de eficiente uneori precum medicamentele.
În ziua de azi sunt foarte multe moduri prin care putem răci sau să contractăm o gripă sezonieră. Și la câți de mulți viruși există în jurul nostru, avem destule arme de atac din categoria leacurilor băbești. Asta în cazul în care nu sunteți adepții medicamentelor. În cazul acestor leacuri, cu siguranță te-ai întrebat nu o dată cât de eficiente sunt ori dacă rămân la nivelul unor legende.
Din fragedă copilărie am tot auzit că banala supă de pui, usturoiul ori ceaiul de ceapă sunt arme imbatabile în lupta cu gripa și răceala. Și uneori, probabil, te-ai îndoit de eficiența acestor leacuri băbești așa că ai apelat la pastile, siropuri sau injecții. Cu toate acestea, chiar și medicii îți pot confirma eficiența acestor leacuri din bătrâni pentru răceală și gripă.
Remedii naturiste pentru gripă și răceală
În primul rând, secretul împotriva gripei și răcelii îl reprezintă igiena și alimentația sănătoasă. Și nu e vorba neapărat de a le combate, ci mai curând de a le preveni. O dietă echilibrată, care conține toate vitaminele și mineralele de care organismul nostru are nevoie, ne oferă imunitatea care ne apără de viruși și microbi. Corpul tău are nevoie de vitamina C, însă nu poți lua tot necesarul din fructe și legume. Așadar, trebuie să apelezi la suplimente. Oricum, ține minte: vitamina C nu te va feri de răceli, dar îți poate scurta durata bolii.
Usturoiul și ceapa țin virușii la distanță. Se știe că usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural care ne poate ajută să fentăm afecțiunile de sezon. Iar ceapa, pe de altă parte, are și ea o mulțime de beneficii, printre care reducerea senzație de inflamație la nivelul cailor respiratorii. Totodată, ceapa poate calma tusea. În plus, ceapa este și cel mai bun somnifer natural, fără efecte secundare și fără riscuri în ceea ce privește dependența. Așadar, usturoiul și ceapa sunt aliați de nădejde în lupta cu răcelile sezoniere.
Și laptele cald te scapă de durerile de gât. Cu siguranță vă mai aduceți aminte de laptele cald cu miere și ou crud din copilărie. Acest tratament alternativ s-a păstrat până în zilele noastre, și e bine că s-a întâmplat acest lucru.
Ce alte leacuri din bătrâni mai sunt eficiente
Bunicii noștri ne vindecau de roșu în gât cu felii de cartofi. Metoda băbească presupunea scăldarea feliilor de cartofi în spirt. Cu o astfel de cataplasmă erau și încă mai sunt tratate durerile provocate de gâtul inflamat. De asemenea, și frecțiile cu spirt sunt un remediu potrivit pentru scăderea febrei, a durerilor sau a usturimilor.
Baia cu oțet la picioare sau șosetele înmuiate în oțet au puterea de a reduce febra. Acesta este unul din cele mai vechi leacuri din lume pentru astfel de probleme. Metoda este ideală pentru scăderea febrei și pentru scurtarea perioadei în care simptomele răcelii își fac de cap. Cel mai bun efect îl veți obține cu oțet de mere, care va ameliora inflamațiile.
Așadar, când nu vă simțiți prea bine, înainte de a da fuga la farmacie, gândiți-vă și la aceste remedii naturiste pentru gripă și răceală.