Remedii naturale pentru stările de greață! Ce să mănânci când ți-e rău
Stările de greață se caracterizează prin disconfort stomacal și senzația de vomă, acestea pot fi tratate ușor cu ajutorul unor remedii naturale pe care le poți prepara singur.
Stările de greață se pot ameliora încă de la început dacă administrezi remediile naturale potrivite, care adesea se regăsesc în casa fiecăruia. În același timp, dacă simptomele nu par să se amelioreze, se recomandă să ceri sfatul unui medic.
Remedii naturale împotriva stării de greață
În ceea ce privește remediile naturale, ceaiul de lămâie cu miere și chiar simplul miros de lămâie poate ameliora senzația de greață. Mierea echilibrează aciditatea lămâii și poate oferi proprietăți antibacteriene, care te pot proteja împotriva infecțiilor care pot provoca simptome digestive neplăcute.
Ceaiul de mușețel este un alt remediu natural care se prepară dintr-o floare cu aromă dulce, recunoscută pentru gustul său distinct, fiind un ceai bun împotriva stării de greață.
Ceaiul de mentă reprezintă unul dintre cele mai populare ceaiuri pentru a trata durerile de stomac și starea de greață. În plus, poate ameliora acest simptom după o intervenție chirurgicală. Uleiul de mentă poate reduce durerea și poate relaxa mușchii de la nivelul tractului digestiv.
De asemenea, ghimbirul este folosit peste tot în lume pentru tratarea stării de greață, în special atunci când aceasta este provocată de sarcină sau chimioterapie. Ghimbirul are foarte puține efecte secundare și se poate dovedi la fel de eficient ca medicamentele antiemetice.
Scorțișoara este de asemenea un alt remediu natural nemaipomenit pentru greața provocată de durerile menstruale. Scorțișoara ajută la ameliorarea durerii și la reducerea lichidului menstrual în cazul femeilor tinere, având un efect antiinflamator.
Când reprezintă greața și vărsăturile o urgență medicală?
Există o mulțime de factori diferiți care pot cauza greața. Pentru unele persoane, starea de greață se declanșează când se află într-un vehicul în mișcare sau consumă un aliment care o provoacă. În alte cazuri, aceasta poate fi declanșată de stres sau anxietate. De asemenea, senzația de greață, poate indica unele boli, precum răceală, migrene și virusuri, precum norovirusul.
Pe lângă starea de greață, simptomele care pot semnala o afecțiune gravă și care necesită atenție medicală sunt vărsăturile însoțite de dureri severe de cap apărute din senin și febră, incapacitatea de a bea sau de a mânca timp de 12 ore.
Setea excesivă, puls slab și gura uscată sunt alte simptome care necesită consultarea urgentă a unui medic. Dacă aveți și urinări frecvente sau de culoare închisă, slăbiciune, letargie și amețeală sunt semne specifice deshidratării și trebuie luate măsuri pentru a vă echilibra organismul.
Un alt simptom pe care nu trebuie să-l ignori este prezența unor urme de sânge în conținutul stomacal eliminat pe gure, dacă aceste are și o culoare verzuie și o textură asemănătoare zațului de cafea.
Remediile naturale nu sunt de ajuns pentru stările de greață dacă aceasta este însoțită de vărsături, durere în piept sau scădere inexplicabilă în greutate, în acest caz, se recomandă să programați cât mai repede o vizită la medic.