Remedii diaree: Soluții naturiste rapide pentru problema ta

de: BZI.ro
10:13, 16 dec. 2021

Diareea reprezintă o afecțiune de tip gastrointestinal care declanșează golirea intestinelor și dureri puternice la nivelul stomacului. Remedii pentru diaree sunt multiple și pot suplini în multe momente tratamentele medicamentoase.

Diareea poate fi acută sau cronică. Cea acută poate dura cel mult 2 săptămâni, iar diareea cronică este mai gravă și se ajunge și la câteva săptămâni. Această afecțiune gastrointestinală cauzează dureri, dar și deshidratare.

Această infecție gastrointestinală apare în momentul în care crește numărul evacuărilor intestinale, iar scaunele devin apoase și defecația trebuie făcută de urgență. Afecțiuena se produce în momentul în care intestinele împing scaunele prin intestin înainte ca apa din scaun să poată fi reabsorbită. Boala se poate manifesta și atunci când inflamația mucoasei intestinului determină scurgerea excesului de lichid în scaun.

Diareea acută poate fi privită ca un mod de protecție a organismului împotriva infecțiilor și virusurilor. Medicii recomandă ca în primă fază să lăsați organismul să elimine virusul contractat. În cazul în care diareea nu se oprește ați putea apela la niște remedii naturiste, care vindecă organismul fără să declanșeze reacții adverse.

Principalele simptome ale diaree

Persoanele care suferă de diareea pot acuza una sau mai multe simptome, printre care scaun sub formă lichidă, scaune dese, dureri abdominale, balonate și crampe stomacale.

În anumite cazuri, pot să apară greață și vărsături, pierderea apetitului și senzația de sete.

De asemenea, pot să apară simptome specifice ale deshidratării printre care senzația de slăbiciune sau confuzie.

Remedii diaree: Tratamente naturiste

Medicamentele eliberate fără rețetă și regimul alimentar nu sunt întotdeauna soluția ideală pentru tratarea diareei. Pentru a scăpa de simptomele acestei afecțiuni puteți apela la mai multe remedii naturiste.

Unul dintre cele mai folosite remedii naturiste la care puteți apela este ceaiul de ghimbir cu miere de albine. Ceaiul de ghimbir ameliorează simptomele diareei prin scăderea gazelor stomacale și a spasmelor din materialele fermentate, care favorizează scaunele cu apă. În plus, acesta ajută la eliberarea enzimelor și sucurilor gastrice, care susțin digestia.

Acest ceai nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet, au tensiunea mică sau alte probleme de inimă.

Un alt tratament naturist pe care îl puteți folosi pentru a scăpa de diaree este supa cremă de morcovi. Morcovii reprezintă o sursă bogată de fibre insolubile, care adăuga consistență scaunului. În plus, fibra ajută mișcările intestinale să devină confortabile și regulate, având efecte anti-dispeptice.

Și tărâțea și iaurtul pot fi de mare ajutor în tratarea diareei. Tărâțea psyllium dă volum scaunului și are efect lubrifiant. În plus, această tărâță reduce disconfortul abdominale și crește frecvența scaunului. Deoarece diareea este însoțită de scaune cu apă și fără consistență, trebuie să consumi alimente cu conținut scăzut de fibre pentru a o trata.

Iaurtul este o sursă naturală de probiotice, bacteriile bune ce alcătuiesc flora intestinală.

Acest remediu nu este recomandat persoanelor constipate, cu dificultăți în înghițire sau care au tulburări imune.

Bananele reprezintă o altă soluție pentru a scăpa de diaree. Acestea conțin multe fibre, vitamina B6, vitamina C, folati, carbohidrați complexi și potasiu.

Mai mult decât atât, bananele sunt ușor de digerat și sunt aromate reprezentând un aliment ușor chiar și pentru copii.