Regiunea Donețk este bombardată de armata rusă. Civilii au fost cei vizaţi de atacurile ruseşti

de: Georgiana Mirela
12:18, 09 nov. 2022

Rusia continuă să atace Ucraina. Regiunea Donețk a fost intens bombardată de armata rusă în ultimele 24 de ore. Informaţia porivit căreia ruşii îşi continuă atacurile asupra statului ucrainean a fost făcută publică mierucri, 09 noiembrie 2022, de guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko.

Cel mai mult au avut de suferit civilii de pe urma atacurilor. Mai multe persoane au fost rănite, iar trei civili au fost declaraţi morţi.

Regiunea Donețk este bombardată de armata rusă

Potrivit generalului din regiunea Donețk, Pavlo Kirilenko, bombardamentele înregistrate în ultimele ore dinspre ziua de 08 noiembrie 2022, spre 09 noiembrie 2022, au provocat mai multe victime în rândul civililor. Printre acestea se număra 3 morţi şi 11 persoane rănite. Ucrainenii care au fost declaraţi decedaţi au fost înregistraţi la nivelul oraşelor Konstantinivka, Ceasiv Iar şi Avdiivka.

De asemenea, au fost descoperite de către poliţiştii ucraineni alte trei cadavre în Iampil. Potrivit declaraţiilor aduse de aceştia, trupurile neînsufleţite sunt încă din perioada când localitatea era sub ocupaţia rusă.

Până în momentul de faţă au fost ucişi peste 1.177 de oameni şi alţi 2.566 au fost răniţi. Bilanţul făcut de autorităţi nu cuprinde şi numărul persoanelor afectate de războiul din Mariupol şi Volnovaha.

Evoluția războiului din Ucraina

Ținem să vă amintim că mai multe evenimente importante pentru evoluția răzvoiului din Ucraina au avut loc în aceste zile. Cea mai relevantă rămâme însă declaraţia făcută luni, 07 noiembrie 2022, de către Administraţia Vladimir Putin.

Potrivit acesteia, Federaţia Rusă ar fi deschisă negocierilor cu statul ucrainean în ceea ce priveşte oprirea războiului. Cu toate aceastea, încetarea acţiunilor militare nu va fi posibilă în acest moment şi asta pentru că a fost emisă de la nivelul capitalei Ucrainei o lege prin care a fost exclusă posibilitatea unui dialog cu actualul lider de la Kremlin.

„Noi am transmis în mod repetat că partea rusă rămâne deschisă atingerii obiectivelor prin negocieri. Însă am atras tuturor atenţia că în acest moment nu vedem o astfel de oportunitate, deoarece Kievul a adoptat o lege prin care formalizează decizia de a nu continua negocierile”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Important de precizat este că în urma unui apel telfonic, din data de 07 noiembrie 2022, dintre ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, statul italian s-a angajat să ofere sprijinul său Ucrainei în contextul războiului. Acest lucru se va întâmpla „atâta timp cât este necesar”.

Italia va trimite sisteme de apărare aeriană în Ucraina

Italia s-a angajat, de asemenea, să trimită sisteme de apărare aeriană în Ucraina. Printre aceste sisteme se număra rachetele sol-aer SAMP-T franco-italian cu rază medie de acțiune, sistemele de rachete antiaeriene, dar şi rachetele portabile Stinger.

Nu doar statul italian s-a angajat să ofere sprijin aematei ucrainene. Mai multe naţiuni occidentale au trimis în Ucraina mai multe dispozitive de apărare antiaeriană după ce președintele Volodimir Zelenski a cerut luna trecută ajutorul liderilor Grupului celor Șapte (G7).

Așadar, încetarea acţiunilor militare nu va fi posibilă încă. Federația Rusă va continuă să atace statul ucrainean și să provoace victime la nivelul cetățenilor ucraineni. Un asemenea atac a fost înregistrat și în regiunea Donețk care a fost intens bombardată de armata rusă în ultimele 24 de ore.