Reacţia Moscovei privind dezinformarea lui Putin. Ce a declarat Dmitri Peskov

de: BZI.ro
17:00, 31 mart. 2022

Reacţia Moscovei privind dezinformarea lui Putin. În urma declaraţii venite din partea serviciilor de informaţii americane şi britanice, conform cărora preşedintele rus Vladimir Putin este informat incorect despre evoluţia reală a invaziei în Ucraina şi este minţit de consilierii săi, care se tem să-i spună adevărul, Kremlinul a estimat joi, 31 martie, ca responsabilii occidentali nu înţeleg nimic din mdul în care funcţionează puterea în Rusia.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, a declarat pentru presă că oficialii occidentali ”nu îl înţeleg pe preşedintele Putin, ei nu înţeleg mecanismul de luare a deciziilor, nu înţeleg activitatea noastră’.

De asemenea, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a susţinut că liderul de la Kremlin nu ştie ce fac soldaţii săi în Ucraina, fapt care produce ”puţină îngrijorare’

Reacţia Moscovei privind dezinformarea lui Putin de către armata sa

Reacţia Moscovei privind dezinformarea lui Putin. În urma declaraţiilor cum că Vladimir Putin este dezinformat de armata sa în ceea ce priveşte situaţia actuală din războiul cu Ucraina, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov a comentat că „Nu este doar păcat, este preocupant, pentru că, atunci când există un asemenea grad de neînţelegere, aceasta conduce la luarea unor decizii greşite care au apoi consecinţe grave”.

Aceste declaraţii vin ca răspuns după ce miercuri, 30 martie, serviciile de informaţii americane şi britanice au estimat că Vladimir Putin este indus în eroare chiar de către proprii săi colaboratori apropiaţi, care se tem să-i spună adevărul despre strategia militară deficitară a armatei ruse în invazia declanşată asupra Ucrainei pe 24 februarie şi despre efectul sancţiunilor occidentale asupra economiei ruse.

Kate Bedingfield, responsabilă pentru comunicare a Casei Albe, a declarat miercuri că ”Avem informaţii că Putin s-a simţit păcălit de armata rusă, de unde a rezultat o tensiune persistentă între Putin şi leadership-ul său militar”.

De asemenea, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a susţinut că liderul de la Kremlin nu ştie ce fac soldaţii săi în Ucraina, fapt care produce ”puţină îngrijorare”.

În decretul lui Putin se arata ca în proiectul militar anual de primăvară, care se desfășoară între 1 aprilie și 15 iulie se vizează doar bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani

Decret de încorporare în armată a peste 134.000 de recruți cu vârste între 18 și 27 de ani

Președintele Vladimir Putin a semnat joi, 31 martie, un decret prin care ordona încorporarea a 134.500 de noi recruți în armată, ca parte a proiectului anual de primăvară al Rusiei. Ministerul Apărării rus a anunțat însă că încorporarea nu are nici o legătură cu războiul din Ucraina.

Deşi ordinul a venit la cinci săptămâni de la invazia Rusiei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că nici unul dintre cei chemați nu va fi trimis în „puncte fierbinți”.

Subiectul implicării recruților în război este foarte sensibilă, de vreme ce pe data de 9 martie, ministerul apărării a recunoscut că unii tineri au fost trimiși în Ucraina după ce Putin a negat acest lucru în diverse ocazii, spunând că au fost trimiși doar soldați și ofițeri profesioniști.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a precizat la acea vreme că președintele rus a ordonat procurorilor militari să investigheze și să pedepsească oficialii responsabili pentru nerespectarea instrucțiunilor sale de a exclude recruții.

În decretul lui Putin se arata ca în proiectul militar anual de primăvară, care se desfășoară între 1 aprilie și 15 iulie se vizează doar bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani.

„Majoritatea personalului militar va urma o pregătire profesională în centre de formare timp de trei până la cinci luni. Permiteți-mi să subliniez că recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte”, a spus ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu.

Într-o altă ordine de idei, după ce oficiali americani au presupus cum funcționează mecanismul de luare a deciziilor la nivelul Kremlinului, a apărut și reacţia Moscovei privind dezinformarea lui Putin de către armata sa.

Aceste declaraţii vin ca răspuns după ce miercuri, 30 martie, serviciile de informaţii americane şi britanice au estimat că Vladimir Putin este indus în eroare chiar de către proprii săi colaboratori apropiaţi