Răzvan Gireadă, antreprenor și consultant financiar din Iași: „Visul meu este să locuiesc în Monaco”

de: Raluca COSTIN
02:00, 01 oct. 2024

Răzvan Gireadă, antreprenor și consultant financiar din Iași, discută într-un episod de #PodcastBZI de ce a ales să fie antreprenor și nu angajat, cât de dificil i-a fost să aibă succes într-un domeniu care se dezvoltă tot mai mult în România, dar și de ce tinerii vor să fie proprii șefi. Tânărul în vârstă de 24 de ani este manager GST la OVB AllFinanz România. Interviul poate fi urmărit AICI

Răzvan Gireadă a început să fie atras de domeniul financiar încă din facultate, când și-a dat seama că vrea să lucreze cu oamenii, să interacționeze cu aceștia.

„Ca orice tânăr, la vârsta la care trebuie să pleci la facultate, am luat o decizie, împreună cu părinții, să plec la Cluj, să las puțin deoparte Moldova. Am intrat într-o organizație studențească și mi-am dat seama că asta îmi place să fac, să fiu în jurul oamenilor, să discut cu oamenii, să creez relații, să fiu important pentru oameni, să îi ascult. Am început să fac consultanță financiară, sunt managerul companiei. Totul a început ca un joc în timpul facultății, iar apoi mi-am dat seama că asta este ce vreau să fac, să lucrez cu oamenii. Banul e, după părerea mea, o variantă, o posibilitate prin care poți demonstra lumii cine ești cu adevărat. Pentru că îți oferă niște libertăți”, susține Răzvan Gireadă, antreprenor și consultant financiar din Iași.

Răzvan Gireadă, antreprenor și consultant financiar din Iași: „Visul meu este să locuiesc în Monaco”

Tânărul mai spune că și-a propus să ajungă într-un loc, din Europa, exclusivist.

„Visul meu este să locuiesc în Monaco. Îmi place foarte mult tot ce se întâmplă acolo, este ceva exclusivist”, mai spune Răzvan Gireadă.

Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre economisire, investiții, dar și despre siguranța financiară în momentul în care ieșim la pensie. Specialista oferă exemple concrete despre balanța venituri-cheltuieli și cum poate fi echilibrată, considerând că primul pas pentru gestionarea acestei situații este să avem o evidență a cheltuielilor. Mai mult, spune că femeile vor să fie independente financiar.

Ionel Apostol, președinte „Împreună pentru A8”, crede că Autostrada Unirii se va finaliza în 2040

Ionel Apostol, președinte „Împreună pentru A8”, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre cel mai mare proiect din Moldova, Autostrada Unirii sau A8. Aceasta va fi construită pe traseul Ungheni-Târgu Mureș. Când vor demara lucrările, când se va circula pe A8, de ce nu s-a construit până acum, aflați din noul episod de #PodcastBZI. Interviul poate fi urmărit AICI:

Ionel Apostol susține că Autostrada Unirii care leagă Moldova de Transilvania va fi finalizată abia în anul 2040. A fost eliberat acordul de mediu pentru tronsonul ieșean al Autostrăzii A8 (Târgu-Neamț – Iași – Ungheni), care are 93,3 kilometri. În total, A8 are o lungime de 304 kilometri și va fi de la Ungheni, la Târgu-Mureș. Ionel Apostol mai spune că s-a ajuns în această situație din cauza clasei politice slabe din Iași și Moldova. Autostrada A8 va fi construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu-Frumos – Pașcani (se intersectează cu A7 – Autostrada Moldovei, care leagă Ploiești de Siret, unde se lucrează) – Târgu-Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu-Mureș.

Dacă vorbim de tronsonul ieșean al A8 (Târgu-Neamț – Iași – Ungheni), acesta are 93,3 kilometri și va parcurge și Lețcani, și Podu Iloaiei. Un alt episod de #PodcastBZI este cu Răzvan Gireadă, antreprenor și consultant financiar din Iași.