Prima pagină » Razboi în Ucraina » Război în Ucraina. Unica sursă de pericol pentru centrala nucleară Zaporojie este Rusia, transmite Volodimir Zelenski
Război în Ucraina. Unica sursă de pericol pentru centrala nucleară Zaporojie este Rusia, transmite Volodimir Zelenski

Război în Ucraina. Unica sursă de pericol pentru centrala nucleară Zaporojie este Rusia, transmite Volodimir Zelenski

05 iul. 2023, 07:53,
în Razboi în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 497. Militarii ruși ar fi plasat obiecte similare unor explozibili pe acoperișul mai multor unități de putere ale centralei nucleare Zaporojie, acuză preşedintele Volodimir Zelenski.

Cele mai importante știri din ultimele 24 de ore:

  • Rusia acuză SUA şi NATO că susţin atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rus
  • Zeci de răniți într-un atac asupra regiunii Harkov
  • Putin avertizează cu privire la o nouă criză financiară globală
  • NATO îl reconfirmă în funcție pe Jens Stoltenberg până în octombrie 2024
  • Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să invite Ucraina în NATO înainte de summit-ul de la Vilnius
  • Putin a participat prin videoconferință la primul eveniment internațional după rebeliunea Wagner
  • Statele Unite desfășoară în Europa așa-numitul „Avion al Apocalipsei”
  • Rusia anunță că a doborât trei drone în apropiere de Moscova

Război în Ucraina, ziua 497. Singura sursă de pericol pentru centrala nucleară Zaporojie este Rusia, acuză Zelenski

Ruşii ar fi plasat obiecte asemănătoare cu explozibili la centrala nucleară Zaporojie, acuză preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Acum, întreaga lume trebuie să realizeze că securitatea comună depinde în totalitate de atenția globală acordată acțiunilor ocupanților de la centrală. Rusia ar trebui să fie clar conștientă: lumea vede ce scenarii pregătesc teroriștii și lumea este pregătită să reacționeze.

Radiațiile reprezintă o amenințare pentru toată lumea, iar o centrală nucleară trebuie să fie complet protejată împotriva oricărui incident de radiații. Diferitele națiuni ale lumii au propriile capacități de informații și alte capacități pentru a ști exact – ce se întâmplă și cine este de vină”, a spus Zelenski.

„Acum avem informații de la serviciile noastre de informații că militarii ruși au plasat obiecte similare unor explozibili pe acoperișul mai multor unități de putere ale centralei nucleare Zaporojie. Probabil pentru a simula un atac asupra centralei. Poate că au un alt scenariu. Dar, în orice caz, lumea vede – și nu are cum să nu vadă! – că singura sursă de pericol pentru centrala nucleară Zaporojie este Rusia și nimeni altcineva.

Din nefericire, nu a existat un răspuns în timp util și pe scară largă la atacul terorist asupra centralei hidroelectrice Kakhovka. Iar acest lucru poate inspira Kremlinul pentru un nou rău. Este de datoria tuturor celor din lume să îl oprească. Nimeni nu poate sta deoparte, pentru că radiațiile nu lasă pe nimeni în urmă”, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski.

Vladimir Putin încă crede în victoria Rusiei asupra Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat convins de victoria Moscovei în războiul împotriva Ucrainei, scrie agenţia de presă DPA.

„Nu există nicio îndoială”, a declarat el marţi, la o întâlnire cu absolvenţi ai unei universităţi de administraţie publică, potrivit agenţiei oficiale de presă ruse TASS.

După mai bine de 16 luni de război, Rusia încă ocupă suprafeţe mari din Ucraina, dar este departe de a atinge aceste obiective de război.

După o serie de înfrângeri în război şi o revoltă recentă a mercenarilor acasă, Vladimir Putin a fost în ultima perioadă mai puţin deschis dacă mai crede în victorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *