Rata de infectare cu Covid-19 a copiilor internați în secția ATI a Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași a scăzut
Rata de infectare Covid-19 a copiilor care au nevoie de îngrijire în secția ATI a Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași a scăzut în ultima săptămână. Ieri, 14 februarie 2022, doar două paturi din secția de Terapie Intensivă erau ocupate
Luni, 14 februarie 2022, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași erau internați doar doi minori. Aceștia prezintă și alte comorbidități. Medicii ieșeni au precizat că numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în secția ATI a scăzut, comparativ cu săptămâna trecută, când erau ocupate 6-8 paturi.
”Sunt doar doi pacienți internați pe zona roșie-ATI, Covid-19 și 37 în zona roșie, non-Covid. Se observă trendul în platou, pe ceea ce privește zona non-ATI și o scădere în secția de Terapie Intensivă, unde sunt doar doi pacienți, față de 6-8, cum a fost weekend-ul trecut. Sperăm la o evoluție favorabilă și cu o adresabilitate cât mai mică pe această patologie. Cel mai mic pacient internat este un nou-născut, iar cel mai mare pacient internat are 17 ani. Minorii care se află în zona de Terapie Intensivă prezintă și alte comorbidități”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.
Rata de infectare cu Covid-19 a copiilor din secția ATI este în scădere. Medicii fac recomandări
Cadrele medicale de la Spitalul ”Sf. Maria” au transmis un mesaj părinților. Medicii au oferit sfaturi și recomandări pentru a se evita infectarea copiilor cu noul coronavirus.
”Medicii Spitalului pentru Copii au transmis un mesaj pentru părinți, având în vedere incidența crescută a cazurilor de infecție cu virusul COVID-19 în rândul populației pediatrice și vă rugăm în continuare să aveți în vedere următoarele recomandări de protecție și de prevenție a infectării copiilor. Vă reamintim că dintre micuții noștri pacienți, cele mai vulnerabile categorii sunt nou-născuții și sugarii. Principalele simptome ce caracterizează aceste categorii de vârstă sunt: febră care nu cedează la antitermicele uzuale administrate per os, inapetență, astenie, diaree, vărsături, convulsii sau modificări de respirație. Subliniem că în acest val pandemic manifestările respiratorii sunt mai puțin frecvente decât celelalte manifestări enumerate mai sus. Dacă aceste simptome afectează starea de sănătate a copilului dumneavoastră, vă recomandăm să solicitați un consult inițial la medicul de familie sau medicul pediatru, care în funcție de gravitatea manifestărilor vă va direcționa sau nu către Unitatea de Primie Urgențe a spitalului de care aparțineți teritorial”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.
Surorile arse în incendiul de la Trifești, Iași se află în continuare în stare gravă
Fetițele de 3 și 4 ani, arse în propria casă, din comuna Trifești, Iași, se află în continuare în stare critică. Au trecut deja 7 zile de la incendiul care a izbucnit, miercuri dimineață, pe data de 9 februarie 2022, de la o aerotermă electrică, ce se afla lângă patul, copilelor. Cele două surori dormeau și erau supravegheate de sora lor mai mare. Copilele au fost la un pas de moarte. Acum, medicii încearcă să le salveze, prognosticul fiind în continuare unul rezervat. Minorele au suferit arsuri pe o suprafață mare din corp, dar cele mai grave arsuri sunt cele de căi respiratorii.
”Cele două surori arse în incendiul de la Trifești se mențin în stare critică. Nu au trecut de faza critică. Medicii sunt rezervați”, a încheiat managerul Alina Belu.